Zomerpicknick in de tuin van de orangerie van Moët & Chandon

Zoals ik in mijn vorig blogje aangaf, organiseerde Moët & Chandon deze zomer enkele picknicks in de tuin van hun orangerie voor een beperkt gezelschap. Het champagnehuis aan de prestigieuze avenue de Champagne in Epernay opende uitzonderlijk hun tuin die anders niet toegankelijk is voor het publiek. We hebben hem al vaak door de poort bewonderd, maar dit zagen we als het uitgelezen moment voor een speciale ervaring!

Toen we tegen 19 uur aankwamen, werden onze reservatie en onze pass sanitaire gecontroleerd. Daarna werden we naar onze plaats begeleid door een vriendelijke jongeman die ons meer uitleg gaf over het verloop van de avond.
Langs beide kanten van de vijver waren onder witte tenten comfortabele zeteltjes per bubbel voorzien. In de tuin mochten we rondlopen zonder mondmasker, maar als we in de Orangerie een kijkje wilde gaan nemen of er naar het toilet gingen, werd gevraagd ons mondmasker op te zetten.
De verfijnde picknick was klaargemaakt door Marco Fadiga, de Italiaanse chef van het champagnehuis, die eerder in restaurants met Michelinsterren werkte. Uiteraard  vloeide de champagne, de iconische Moët Impérial Rosé, rijkelijk.
Er werd ook gevraagd of we een plaid op het gras wensten, wat er in onze ogen toch echt bijhoorde.

Als aperitiefhapje kregen we bij de champagne elk een doosje met een mélange van nootjes, geconfijt fruit en Portofino-olijfjes.
Daarna was er voor iedereen een mooi gevulde picknickmand met enerzijds een rozemarijnbrioche gevuld met krab, een courgettecake met gerookte zalm en een italiaanse focaccia met mortadella met truffels, mozarella en rucola. Anderzijds waren er ook nog drie slaatjes: een vijgen, frambozen, roze pompelmoes en fetaslaatje, een quinoa bowl met gedroogde abrikozen, koriander en een auberginebol met komijn en tenslotte een vitello tonnato
Als dessert smulden we van een Bourbon vanillecrème met aardbeien en een doosje met twee macarons.

We zijn geen grote eters en zoals jullie waarschijnlijk al kunnen vermoeden, hebben we onze mand niet leeg gekregen. Ik stel me de vraag of er mensen zijn die dit allemaal kunnen verorberen 🙂 Indien je wilde, mocht je wat teveel voor je was, mee naar huis nemen. Vermits wij op hotel waren, hebben we dat niet gedaan (buiten de macarons). Zelfs de koffie hebben we aan ons voorbij laten gaan.

Gedurende de ganse avond werden onze glazen champagne en water constant bijgevuld. De bediening was echt voortreffelijk en uit de boxen klonk de ganse avond muziek. Het was een fantastische avond en het absolute hoogtepunt van onze trip. We hebben al besloten indien deze picknick volgend jaar nog eens georganiseerd wordt, we opnieuw van de partij zullen zijn! Deze keer verbleven we in Reims (wat toch nog een half uurtje rijden was), maar volgend jaar kijk ik uit om die avond in Epernay te overnachten (kwestie van toch wat meer te kunnen drinken).

Getagged , , ,

17 thoughts on “Zomerpicknick in de tuin van de orangerie van Moët & Chandon

 1. […] drie dagen waren geweldig maar het absolute hoogtepunt was zonder twijfel de picknick in de tuinen van de Orangerie van Moët & Chandon (daarover in een volgend blogje […]

  Like

 2. wannderful schreef:

  Wat een luxe-verwennerijen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Lindaschrijftop schreef:

  Dat ziet er bijzonder uit. Ik heb nog nooit gegeten bij een chef van een michelinsterren restaurant.

  Geliked door 1 persoon

 4. Linda schreef:

  Oooh wat een bijzondere plek! De kroon op je trip zo te zien 😍

  Geliked door 1 persoon

 5. Frederique Srsck schreef:

  Oeh chic hoor, dit zijn toch wel de mooie momenten in het leven. Lekker volop genieten!

  Geliked door 1 persoon

 6. Rachel schreef:

  ziet er lekker en gezellig uit en weer eens wat anders dan hier picknicken haha

  Geliked door 1 persoon

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Dit lijkt me een heel bijzondere ervaring en echt een Belevenis met een hoofdletter.

  Like

 8. Flavie schreef:

  Zo gezellig en lekker!

  Geliked door 1 persoon

 9. Wat leuk is deze, daar heb je blijkbaar echt van genoten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: