September in Knokke

Het was lang geleden dat we nog meer dan een weekend aan de Belgische kust vertoefden. Een tijdje geleden besloot ik in Knokke een appartement te huren tijdens de maand september.  Zoals gewoonlijk begon ik vrij laat aan mijn zoektocht en was het al snel duidelijk dat er niet veel flats meer beschikbaar waren. Ik had de hoop bijna opgegeven tot ik een leuk appartement ontdekte dat ik wel eens wilde bekijken. Via een telefoontje naar het immokantoor vernam ik dat een bezoek in deze coronatijd niet tot de mogelijkheden behoorde omdat het appartement tot 1 september verhuurd was. Ik besloot om het dan zo maar vast te leggen.

Het appartement is niet wat ik normaal zou huren. Het is een duplex met een wat vreemde indeling, veel felle kleuren en niet echt kindvriendelijk. Tot vorig jaar was dat laatste voor mij niet van belang, maar nu mijn kleinzoontje er is, is een trap midden in de living niet erg handig. Het heeft daarentegen wel heel wat troeven die belangrijk zijn voor mij. Het is een ruim en mooi ingericht appartement, centraal gelegen en met een groot terras.

In tegenstelling tot juli en augustus is het in september toch iets minder druk aan de Belgische kust en dat vind ik wel fijn. Het enige nadeel is dat verschillende winkels hun jaarlijkse vakantie plannen in die periode. Naar onze favoriete bakker Lucas konden we enkel de eerste week gaan en de Italiaanse traiteur La Bottega is na onze tweede week gesloten.

Na een miserabele zomer konden we al genieten van een heerlijke Indian summer. De eerste tien dagen waren we vooral op de zeedijk en het stand te vinden: wandelen en daarna iets drinken en een hapje eten op een leuk terrasje of in onze favoriete strandbar, heerlijk! Shoppen heb ik eigenlijk nog niet veel gedaan, maar daar zal ik nog ruim de tijd voor krijgen als het weer wat minder is. Onze vakantie is in ieder geval heel goed begonnen!

Advertentie

18 thoughts on “September in Knokke

 1. Samaja schreef:

  Oh fijn! Genieten maar.

  Geliked door 1 persoon

 2. Juni en september zijn ideale maanden om in Knokke-Heist op vakantie te komen. En zie blijkbaar hebben jullie vooral met het weer geluk. Ik vind het wel vroeg dat bepaalde zaken al sluiten . Maar ergens begrijp ik het wel. Door corona verloren ze personeel en die hebben ergens anders een job gevonden en keren niet meer terug en de studenten zitten al weer op de schoolbanken of beginnen binnenkort..
  Fijn dat je kwam reageren..Ik was je een beetje uit het oog verloren. Ik had nogal gezondheidsproblemen en heb ook een tijdje niet geblogd. Maar we vinden onze routine weer terug 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Koen schreef:

  Wat raar dat middenstanders in Knokke al in september de deuren sluiten. Misschien willen ze zelf naar de zon? Nog veel plezier gewenst.

  Geliked door 1 persoon

 4. Knokke heeft de laatste twintig jaar een serieuze metamorfose ondergaan. We zijn er sinds corona eigenlijk niet meer geweest – tijd om er nog eens rustig op wandel te gaan.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hilde schreef:

  Mooie zichten, vooral de kleuren erin.

  Geliked door 1 persoon

 6. Frederique Srsck schreef:

  Ik ben één keer in Knokke geweest, zo’n 20 jaar geleden als het niet langer is. Zonde eigenlijk, het is zo dichtbij. Altijd lekker even nazomeren.

  Geliked door 1 persoon

 7. Tessa schreef:

  Knokke is een heerlijke plaats. Toen ik vroeger op de camping in Sluis stond, gingen we regelmatig op de fiets naar Knokke

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat mooie foto zijn het.
  Echt geniet momentje zo aan de zee.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: