EINDELIJK NOG EENS NAAR PARIJS !

In het begin van de Coronacrisis hadden we onze trip naar Roland Garros moeten annuleren en de vouchers – zowel voor de Thalys als voor het hotel – die we nog hadden, vervielen bijna. Dat konden we uiteraard niet laten gebeuren en daarom gingen we vorige week enkele dagen naar Parijs. Veel hebben we niet gedaan, maar we hebben genoten van het rondkuieren in de verschillende arrondissementen.

Op internet had ik al vaak “the sinking house” voorbij zien komen. Aangezien we ook naar Montmartre gingen, wilde ik daar zeker een foto van maken. Als je bijna boven aan de Sacré Coeur bent en met je rug naar de basiliek gaat staan, bevindt het huis zich aan je linkerzijde. Hou je smartphone evenwijdig met het gras en het lijkt alsof het huis zinkt. Het staat dus helemaal niet schuin, dat is maar een optische illusie. Leuk toch?

Via de blog van Kris van Kool-Family had ik restaurant Kong ontdekt en dat leek me echt de moeite.Op Tripadvisor had ik een aantal slechte recensies gelezen, maar ik wilde het toch proberen. Het is een prachtig restaurant, gelegen aan de Pont Neuf, op de bovenste verdieping met een glazen koepel en mooi uitzicht. We hadden redelijk vroeg gereserveerd omdat de eerste gasten de betere tafeltjes zouden krijgen. Op de zonnige dag toen wij er waren, werden de stores op sommige plaatsen naar beneden gedaan om de felle zon wat buiten te houden. Het werd zo aangenamer qua temperatuur, maar een deel van het mooie uitzicht verdween wel een beetje. Het lunchmenu (39 euro) is mij erg goed bevallen. Als voorgerecht kozen we de carpaccio van zeebaars met combava en yuzu. Als hoofdgerecht ging ik voor de kabeljauw met rode spicy curry terwijl mijn dochter opteerde voor de risotto met cantharellen. Het was allemaal erg lekker, maar de porties waren wel vrij klein. In tegenstelling tot wat ik gelezen had, was het personeel ook supervriendelijk! Blogs van andere mensen hebben me al vaak geïnspireerd om leuke dingen te ontdekken!

In rue Beaubourg in Le Marais vind je veel Aziatische eettentjes. Wij lunchten er bij Happy Nouilles, waar voor het raam aan de straatkant de verse noodles werden gemaakt die daarna achteraan in de keuken werden verwerkt in lekkere gerechtjes. Het was er erg eenvoudig, maar de noodles waren heerlijk. Je moet er wel buiten kunnen zitten want binnen is het klein en door de drukte erg warm. We liepen ook even binnen in de Marché des Enfants Rouge, een plaats die we in de lente zeker verder gaan ontdekken.

Het weer zat ons echt mee en dan is het fijn vertoeven in ons favoriete park, Jardin de Luxembourg, dat eigenlijk in elk seizoen prachtig is. We ontdekten echter ook dat het in Les Jardins des Tuileries heel aangenaam zitten is. Verder brachten we nog een bezoek aan musee d’Orsay, maar daar heb ik het een volgende keer over.

Bij het verlaten van het hotel bleek dat – nadat we de kamers, het ontbijt en een diner afgerekend hadden – er nog een restsaldo was. In het voorjaar tijdens Roland Garros zijn de kamers blijkbaar een stuk duurder dan op het einde van oktober. Ik was wel onder de indruk dat de mensen van het hotel dit – zonder dat wij ernaar vroegen – melden en aangaven dat ze het overgebleven saldo zouden storten op onze rekening.

Advertentie
Getagged ,

35 thoughts on “EINDELIJK NOG EENS NAAR PARIJS !

 1. Koen schreef:

  Vooral dat laatste is een geweldige service. Waarschijnlijk ook hun manier om klanten aan zich te binden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Samaja schreef:

  Parijs is altijd leuk om rond te kuieren 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. lindaschrijfthetop schreef:

  Wat een leuke trip, de glazen koepel lijkt me fantastisch en dan nog lekker eten!

  Geliked door 1 persoon

 4. Nienke van Oosten schreef:

  Wat een grappige illusie, dat zinkende huis! En een lekkere meevaller, dat restsaldo 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. kellybuysse schreef:

  Parijs… Veel te lang geleden. Wil ik samen met mijn man toch nog wel eens overdoen.😍

  Geliked door 1 persoon

 6. feliceveenman schreef:

  parijs !! heerlijk, ik kan niet tellen hoe vaak ik er geweest ben en zeker niet hoe vaak ik weer ga!

  Geliked door 1 persoon

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Oh, dat huis! Maar dat staat dus niet echt zo scheef? Nu zou ik het ook graag een keer in het echt willen zien.

  Like

 8. www.jouvence.nl schreef:

  Lang geleden dat ik in Parijs was, zou er nog graag wel een keer heen willen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ohh!! Wat is dat toch een mooie stad he. Het is lang geleden dat ik er ben geweest maar ik zou er zeker nog een keer heen willen, zeker omdat ik de laatste keer niet goed heb kunnen genieten omdat ik steeds heel veel pijn had door galstenen..

  Geliked door 1 persoon

 10. Wanda schreef:

  Wij zouden in oktober naar Parijs vanwege een beurs, maar net als vorig jaar ging die beurs helaas niet door. Maar het is hoe dan ook een prachtige stad, zeker ook met al die mooie parken.

  Geliked door 1 persoon

 11. Tessa schreef:

  Als ik dit zo zie krijg ik gelijk zin om naar Parijs te gaan!

  Geliked door 1 persoon

 12. Rachel schreef:

  hier staat parijs nog op het lijstje boven aan maar met alle maatregelen zal het er wel niet meer van komen helaas. jij hebt wel lekker genoten zo te zien 😀

  Geliked door 1 persoon

 13. Tania schreef:

  Zo lang geleden dat ik nog eens in Parijs geweest ben. Altijd zo leuk om rond te wandelen

  Geliked door 1 persoon

 14. Frederique Srsck schreef:

  Ik kan zo van alle ‘jardins’ genieten in Parijs, heerlijk. En de Marché des Enfants Rouge is één van mijn favoriete plekken. Parijs is voor mij echt een tweede thuis en ik mis het dan ook best. In augustus 2 dagen geweest voor het laatst, hopelijk snel weer.

  Geliked door 1 persoon

 15. […] Het was zo lang geleden dat we het, naar mijn mening, mooiste museum van de Franse hoofdstad nog eens bezochten, hoog tijd dus voor een bezoek aan Musée d’Orsay tijdens onze trip naar Parijs! […]

  Like

 16. bookstamel schreef:

  Buiten disney om ben ik nog nooit in Parijs geweest ik hoop er volgend jaar eens heen te gaan.

  Geliked door 1 persoon

 17. darinanykl schreef:

  Heerlijk om naar Parijs te gaan, ik ben er alweer veels te lang niet geweest.

  Geliked door 1 persoon

 18. Samen met vijf vriendinnen hebben wij een aantal jaren geleden Parijs letterlijk doorkruist. Mooie herinneringen en ik zou het héél graag nog eens dan maar dan in een meer gematigd tempo.

  Geliked door 1 persoon

 19. […] Roland Garros hadden we ook nog enkele dagen uitgetrokken om te genieten van de Franse hoofdstad. In de herfst waren we ook in Parijs en brachten we al eens een bezoek aan de  “Marché des Enfants Rouges” en beslisten toen […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: