Na een lange tijd terug naar Nice

Voor het eerst in bijna twee jaar gingen we opnieuw naar Nice, waar corona blijkbaar niet bestaat 😊 Je leeft er wel hoofdzakelijk buiten, maar op zes dagen hebben we misschien twee keer ons covid-safeticket moeten tonen.

De werken aan de haven zijn ondertussen volledig afgerond en de metro verbindt nu de stad van de luchthaven tot de haven. Het openbaar vervoer is er efficiënt, erg goedkoop (10-rittenkaart voor 10 euro) en rijdt heel frequent. Daar kunnen ze bij ons nog wat van leren!
Voor de tweede keer verbleven we in het Best Western Plus Hotel Masséna. Een heel fijn hotel met mooie kamers, lekker uitgebreid ontbijt en perfect gelegen in een zijstraat van Place Masséna.
Ook qua weer hebben we geluk gehad want voor we vertrokken zag het er echt niet goed uit, maar uiteindelijk bleef het bij één dag regen.

Wat we gedaan hebben? Eigenlijk niets speciaal, gewoon genoten van de mooie oude stad, gewandeld op de Promenade des Anglais, geregeld een terrasje gedaan en natuurlijk lekker gegeten.

Eén van onze vaste adresjes is Sentimi, waar we voor de eerste keer binnen zaten in het mooie authentieke interieur en waar de Lambrusco lekker smaakte.
De ontdekking van deze trip was het nieuwe restaurant Nuances. Dit restaurant in de havenbuurt heeft een geweldig leuk concept waar ik volgende keer meer over vertel.

Advertentie

24 thoughts on “Na een lange tijd terug naar Nice

 1. Ik ben nog nooit in Nice geweest maar zo te zien is het wel een aanrader!

  Geliked door 1 persoon

 2. Herkenbare plaatsjes. Blij er door dit logje nog eens te zijn geweest…

  Geliked door 1 persoon

 3. Soraya schreef:

  Het ziet er mooi uit. Leuk dat je er hebt genoten van de oude stad. Ik kende deze plek ook nog niet! Mooi om fotos te maken ook.

  Geliked door 1 persoon

 4. www.jouvence.nl schreef:

  Wat een mooie foto’s, ik ben er nog nooit geweest. Zou er wel eens heen willen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Reismuts schreef:

  Ik ben er nog nooit geweest maar het ziet er super leuk uit. Leuk
  Om zo weer eens terug te gaan lijkt me.

  Geliked door 1 persoon

 6. Nicole Orriëns schreef:

  Wat bijzonder dat corona daar zo weinig lijkt te leven. Hopelijk kan het daar zo relaxt blijven en wordt het niet afgestraft.

  Like

 7. Deborah Hamar schreef:

  Wat een heerlijkheid om er even tussenuit te gaan naar een plek waar Corona gewoonweg een soort van, niet bestaat. Na het zien van je foto’s krijg ik ook erg veel zin om mijn koffers te pakken en naar Nice af te reizen. Zalig!!

  Geliked door 1 persoon

 8. Tessa schreef:

  Wow, Nice ziet er prachtig uit. Ik zou hier graag een keer heen willen

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik ken het enkel van op plaatjes. Het overwegen waard om bij een volgende citytrip daar eens ” te landen”

  Geliked door 1 persoon

 10. Cynthia schreef:

  Ik ben nog nooit in Nice geweest, maar het klinkt heerlijk. Fijn dat je ookeven het gevoel hebt om er uit te zijn en dat corona even niet zo’n grote rol speelt.

  Geliked door 1 persoon

 11. Aaah! Ik ben jaloers. Ik wil ook wel weer eens reizen.. mooie fotos!

  Geliked door 1 persoon

 12. […] een gloednieuw restaurant haar deuren. Nuances gaat prat op hun leuke concept en daarom wilde ik er tijdens onze laatste trip naar Nice zeker eens gaan lunchen. Gelukkig hadden we gereserveerd want het restaurant zat volledig […]

  Like

 13. […] zijn net terug thuis van een heerlijke week aan de Côte d’Azur. Dit jaar zijn we een beetje vroeger dan gewoonlijk geweest. Het weer was schitterend, op een voormiddag regen na. Voor twee vrouwen is dat echter niet […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: