Koekjesdeeg – LET’S DOUGH IT

Bij het openmaken van mijn pakketje van Let’s Dough It werd ik onmiddellijk gelukkig!
Voor diegenen die “Let’s Dough It” nog niet kennen, wil ik het even toelichten. Hun belangrijkste product is koekjesdeeg. Geen gewoon koekjesdeeg, maar deeg dat je kan eten zonder dat het gebakken moet worden! Hun slogan is “No need to bake, Just spoon it!”.
Toen mijn vader die banketbakker was, vroeger koekjesdeeg of cakebeslag maakte, kon ik daar als kind niet afblijven. Ik snoepte stiekem van het ongebakken deeg wat eigenlijk niet  mocht omdat het ongezond was. De degen van “Let’s Dough It” kan je wel “raw” of ongebakken eten omdat ze geen eieren en onbewerkte bloem bevatten.

Ieder kartonnen potje van ongeveer 250 gram is afgedekt met vershoudfolie en een doorzichtig plastic dekseltje. Grotere potten van 400 gram of 1 kilogram zijn ook beschikbaar. Het smakengamma van “Let’s Dough It” is erg groot en wisselt regelmatig.
Je kan het deeg zo eten, maar je kan er ook heel makkelijk koekjes van bakken. Bolletjes rollen van 50 gram en 15 minuten in een voorverwarmde oven van 165°. Het is wel belangrijk dat je genoeg ruimte tussen de deegbolletjes laat want ze vormen zich tot echte grote ronde american cookies.

Samen met mijn familie proefden we zowel van het deeg als van de koekjes die ik gebakken had. Persoonlijk vond ik het koekjesdeeg Chocolate Chip Melk het minst lekker (een beetje saai) maar de gebakken koekjes vond ik dan weer overheerlijk. De smaken waren echt verdeeld, want mijn oudste dochter vond dit het lekkerste deeg. In de Toppe’Dough Banoffee proefden we duidelijk speculoos en banaan. De Velvet Bueno was dan weer het mooiste potje met het rode deeg!
Het Vegan Cinnamon Cake Beslag was, zoals een echt cakebeslag, lopender/malser dan het koekjesdeeg. Wij vonden dit allemaal superlekker! Hier heb ik geen cakejes van gebakken, maar ik heb het in de diepvriezer gestoken. Het is heel lekker als bolletjes ijs bij een stukje warme appeltaart.
De Fudge Bar ziet er heel mooi uit, maar beviel mij persoonlijk iets minder, terwijl ik de Nutzly, een witte chocolade hazelnootpasta, lekker vind op een sneetje brood.

“Let’s Dough It” is een heel leuk concept. Eigenlijk waren zowel de degen als de koekjes allemaal heel lekker. Smaken verschillen uiteraard en de meningen waren dan ook verdeeld over onze favorieten.
Wat ik belangrijk vind, is dat op de website duidelijk vermeld staat op welke manier je elk deeg hoe lang kan bewaren (buiten de koelkast, in de koelkast of in de diepvries).
Als je een gezellige namiddag wil doorbrengen met kleine of grotere kinderen is het koekjesdeeg zeker een aanrader! Eerst kan je proeven van het deeg en daarna koekjes bakken zonder dat je keuken een slagveld wordt omdat je deeg hebt moeten maken. Bovendien kan het resultaat niet mislukken!
Het enige nadeel van “Let’s Dough It” is misschien de iets hogere prijs (250 gram voor 6.50 euro).

Misschien is dit wel een leuk (cadeau)ideetje voor alle belangrijke feestdagen die er nog aan zitten te komen of misschien gewoon voor een gezellige namiddag samen!

Ik ben heel blij dat ik de producten van “Let’s Dough It” heb mogen proberen. Het pakketje is mij toegestuurd maar ik heb wel mijn eerlijke mening gegeven. De linkjes in dit blogbericht zijn geen afflilatielinks.

Advertentie

21 thoughts on “Koekjesdeeg – LET’S DOUGH IT

  1. Krystle schreef:

    Oeh ziet er zo lekker uit! Ik eet vaak ijs met cookie dough dat is echt mijn favoriete ijs! Maar ik ven nu op dieet en kan het niet eten, ziet er wel heerlijk uit!

    Geliked door 1 persoon

  2. Wildcard schreef:

    mmm, ik krijg al goesting 🙂

    Like

  3. Nicole Orriëns schreef:

    Oh dit lijkt me heel bijzonder! Vroeger als kind was ik altijd dol op deegbeslag dus dit lijkt mij ook lekker.

    Like

  4. Vroeger maakt ik all koekjes en kransen gemaakt van deeg, heerlijk!

    Geliked door 1 persoon

  5. Rory schreef:

    Wat grappig! Deeg dat je kunt eten zonder het te bakken? Nu moet ik bekennen dat ik geen bakprinses ben. Koken kan ik inmiddels best wel heel goed (ik geef mijzelf maar een compliment) maar bakken van koekjes, taarten and such? Not so much. Terwijl mijn meisje het wel heel leuk vindt om te doen.

    Geliked door 1 persoon

  6. Frederique Srsck schreef:

    Ja leuk met kinderen. En inderdaad goed dat er duidelijk staat uitgelegd op welke manier je elk deeg kunt bewaren.

    Geliked door 1 persoon

  7. Amina - Imfeelinggood.nl schreef:

    Wat grappig dat je het en zo kunt eten en kunt bakken! Yummy! Je baksels zien er heerlijk uit en ik vind de potjes cookie dough er ook mooi uit zien. En wat een feest dat jouw papa banketbakker was 😍😍😍

    Geliked door 1 persoon

  8. Wanda schreef:

    Het ziet er wel erg lekker uit! Ik ben zelf totaal geen bakprinses, vind koken een stuk leuker.

    Geliked door 1 persoon

  9. Dat is nu eens een pluspunt om in huis te hebben. Geen rompslomp en vlug klaar ! met of zonder bakken.

    Geliked door 1 persoon

  10. Tessa schreef:

    Ik at vroeger ook altijd het koekjesdeeg op als we koekjes gingen bakken. Leuk concept is dit

    Geliked door 1 persoon

  11. Soraya schreef:

    Ik kende let’s dough nog niet! Koekjesdeeg vind ik wel erg lekker. Dus interesse is er zeker. Haha en dat je niet van het cakebeslag kon afblijven, dat kon ik ook niet. Nog steeds niet eigenlijk.

    Ook goed dat je het kunt vershouden door de verpakking. Lekker dat je de deeg zo kan eten! Of er idd koekjes van kan maken of ijs!

    Geliked door 1 persoon

  12. Leuke tip! Ik ga er eens naar kijken! Lijkt me wel wat.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: