Pantonekleur 2022 – VERY PERI

Al 23 jaar maakt kleureninstituut Pantone in december de kleur van het komende jaar bekend. Donderdagavond werd Very Peri uitgeroepen tot kleur van 2022. Dit gebeurt steeds na een grondig onderzoek van wat er in de ganse wereld op alle vlakken speelt.

Het is de eerste keer in al die jaren dat het berdijf een volledig nieuwe kleur creëert voor Pantone Color of the Year. Leatrice Eiseman (executive director van het Pantone Color Institute) stelt dat dit te wijten is aan de wereldwijde transformatie en innovatie. We komen langzaam uit een periode van isolement waardoor ons fysieke en digitale leven nog meer met elkaar verbonden werden.

Very Peri (Pantone  17-3938) is een maagdenpalmblauw met violetrode ondertoon. We vinden er dus zowel het vertrouwde blauw in – dat staat voor stabiliteit – als het rode – met als eigenschappen energie en opwinding.
Het is niet de eerste keer dat een paarstint de kleur van het jaar wordt bij Pantone. Eerder zagen we al Ultra Violet (2018), Radiant Orchid (2014) en Blue Iris (2008).

Very Peri wil hoop bieden en creativiteit aanwakkeren of zoals Eiseman het zo mooi zegt: “de kleur staat voor een zorgeloos zelfvertrouwen en een gedurfde nieuwsgierigheid die ons helpt het veranderende landschap van mogelijkheden te omarmen en ons open te stellen voor een nieuwe visie”.

Ik vind Very Peri een heel mooie kleur die ik al bij enkele lifestylemerken had opgemerkt.
Wat vinden jullie van de nieuwe Pantonekleur?

24 thoughts on “Pantonekleur 2022 – VERY PERI

  1. Wat leuk een nieuwe kleur, ik ben weg van warme kleuren zoals zalm en cognac.

    Geliked door 1 persoon

  2. Samaja schreef:

    Ik vind het een heel mooie kleur en zie mezelf wel met een truitje in die tint rondlopen 🙂

    Geliked door 1 persoon

  3. Mooi, maar ik noem dit niet meteen een ‘nieuw kleur’. Blauw bestond al toen ik geboren werd 🙂 !

    Geliked door 1 persoon

  4. Jeannet schreef:

    Ik zag hem al een beetje aankomen, deze lila. Had er zelfs al op geanticipeerd, door met deze kleur al gehaakte babyballen te maken (die ik verkoop), maar de winkel waar ik het aan wilde verkopen wilde er nog niet aan. Dus ik was mijn tijd weer vooruit, heb ik vaker. Ik zou eigenlijk stylist moeten zijn … 😉

    Like

  5. Wat een mooie kleur! Hij lijkt op de kleur die wij in onze slaapkamer op de muur hebben.. Zijn we dus weer helemaal hip, haha

    Geliked door 1 persoon

  6. Nicole Orriëns schreef:

    Dit vind ik beslist een hele mooie kleur! Ik houd wel van paarsige tinten.

    Like

  7. Gabriëlle schreef:

    Wat grappig, ik wist helemaal niet dat er een kleur van jaar gekozen werd. Ik vind het echt een toffe kleur!

    Geliked door 1 persoon

  8. Rory Blokzijl schreef:

    Interessant! En wat een mooie kleur. Alhoewel ik niet zoveel kleur in huis heb is dit er wel een die mijn aanspreekt. Toevallig net een luchtzuiveraar gekocht in de kleur rosé goud. Anders dan anders maar het kwam dan ook door mijn dochtertje die zei: “Mama, niet dat saaie aluminium of zwart hoor”. Zij zou deze pantonekleur ook echt heel mooi vinden.

    Like

  9. Tessa schreef:

    Wat een geweldig mooie kleur is dit! Ik heb zelf ook een aantal paarse accenten in mijn huis

    Geliked door 1 persoon

  10. Janet schreef:

    Mijn eerste gedachte was ‘ik heb nog nooit van deze kleur gehoord’ maar dat is dus niet gek haha. Ik vind het een leuk kleurtje.

    Like

  11. Reismuts schreef:

    Wat een bijzondere kleur! Ik wist niet dat er een kleur van het jaar was op deze manier.

    Geliked door 1 persoon

  12. mckleuver schreef:

    Ja, ik vind het een mooie kleur en dat is ook niet voor niets, want paars is ook mijn favoriet.

    Geliked door 1 persoon

  13. Aaah! Ik kende dat helemaal niet, ik vind het wel een frisse en mooie kleur. Alleen mijn lievelings kleur is en blijft rood ❤

    Geliked door 1 persoon

  14. Het is opvallend hoe die kleur in de mode is terug te vinden dit najaar! Voor mezelf zou het meer naar het blauw mogen overhellen. Het liefst zie ik (altijd geweest) de rode kleur.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie