Boek: KONINKLIJKE STIJL – Kleed je als een royal

Een aantal vrouwelijke royals zijn echte stijliconen geworden die mee het modebeeld bepalen. Zij hebben, in tegenstelling tot modellen, gewone maten zoals jij en ik. Tegenwoordig shoppen ze ook bij budgetketens en dat maakt hun kledingstijl alleen maar toegankelijker voor ons allemaal.

Een aantal royals, zowel overleden als nog levende, passeren in het boek de revue en ik zet er een aantal voor jullie op een rijtje.
Het boek start met Jackie Kennedy die eigenlijk nooit een royal is geweest maar vaak als dusdanig wordt beschouwd. Kenmerkend voor haar zijn de sobere ontwerpen waaraan ze opvallende accessoires toevoegde zoals een grote zonnebril of een driedubbele parelketting.
Prinses Grace van Monaco was één van de eerste princessen die haar kleding recycleerde en prinses Diana was dan weer de eerste die haar kleding als communicatiemiddel inzette. Royals mogen hun mening immers niet verkondigen, maar kunnen dat wel doen via hun kleding en Diana kon dat als geen ander.
Onze eigen Paola, vroeger de meest sexy Europese prinses, hield nooit vast aan een bepaalde kledingstijl. Ze probeerde ontzettend veel uit qua kleding, make-up en kapsel maar beging nooit een flater dankzij haar Italiaans modegevoel.
Kate is experte in het combineren van duurdere stukken met items uit budgetketens. Veel jonge royals volgen haar voorbeeld wat hun populariteit alleen maar ten goede komt.

Waar ik mij niet bewust van was, maar ik leerde uit het boek, is dat royals nooit een frou hebben. Deze protocolregel werd ingevoerd omdat een pony niet echt aristocratisch oogt.
Ook “flagdressing” of “diplomatic dressing” komt aan bod. Hieronder verstaan we gekleed gaan in de kleuren van een bepaald land, prints of kleuren dragen die we associëren met dat land of kledij dragen van een ontwerper uit een bepaald land.
Op social media zien we steeds meer jonge royals opduiken als influencer (denk maar aan Eloïse van Oranje). Toen dit nog niet bestond, was Diana eigenlijk al “influencer avant la lettre”.

Als styliste moest ik dit boek uiteraard lezen! De meest elegante jonge royals vind ik onze eigen prinses Elisabeth en Charlotte van Monaco.
Het boek werd geschreven door royaltywatchers Brigitte Balfoort en Joëlle Vanden Houden. Ik verwachtte er erg veel van maar ben toch een beetje op mijn honger blijven zitten.
Het is een mooi boek, gedrukt op glanzend wit papier met natuurlijk veel prachtige foto’s. Je krijgt een overzicht van de verschillende royals en verneemt heel wat over hun kleding. Wat ik heel interessant vond zijn de losse deeltjes die ertussen staan over bepaalde personen/merken/items.

Koninklijke Stijl – Kleed je als een royal
Brigitte Balfoort en Joëlle Vanden Houden
Uitgeverij Houtekiet
ISBN 978 90 8924 984 5

Advertentie

31 thoughts on “Boek: KONINKLIJKE STIJL – Kleed je als een royal

 1. Samaja schreef:

  Ik ben fan van Maxima qua stijl, al vind ik Kate doorgaans ook altijd mooi gekleed.

  Like

 2. Evendelen.be schreef:

  Nooit een frou? Daar had ik nog nooit van gehoord zeg. Hoe… erg.
  Lijkt me wel een interessant boek. Jackie Kennedy was ook een echt stijlicoon!

  Geliked door 1 persoon

 3. SaboresdePortugalNL schreef:

  Veel van de genoemde dames zien er altijd uit om door een ringetje te halen. Voor mij zijn hun stijlen niet helemaal mijn ding aangezien ik mijn outfits moet matchen met mijn paarse haar 😅

  Geliked door 1 persoon

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Dit lijkt me wel een leuk boek! Ik ben wel benieuwd hoe dat moet, je kleden als een royal!

  Like

 5. Gemma schreef:

  Ziet er uit als een erg mooi boek! Stijlvol en elegant!

  Like

 6. Ik vind onze Maxima er altijd stijlvol uitzien of het nu in een spijkerjasje of een gala jurk is, zij is altijd mooi gekleed.

  Geliked door 1 persoon

 7. Awaywego_Sandra schreef:

  Dat ziet er zeker uit als een mooi boek! Ook fijn om stijl iconen te hebben met een normale maat.

  Like

 8. Cynthia schreef:

  Het klinkt als een leuk boek,al is het jammer dat je honger niet helemaal gestild werd. Ik vond het boek van Claudia de Breij over prinses Amalia zelf erg interessant.

  Geliked door 1 persoon

 9. infoenaturalsnl schreef:

  Nooit geweten dat een pony niet toegestaan is. Grappig om te lezen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Tessa schreef:

  Als mode liefhebber, lijkt me dit een erg interessant boek!

  Geliked door 1 persoon

 11. Elena schreef:

  Ik vind Maxima er altijd erg mooi uitzien!

  Geliked door 1 persoon

 12. Wanda schreef:

  Ik vind onze eigen Maxima er altijd erg stijlvol uitzien, net als de Britse Kate. Het lijkt altijd vrij eenvoudig, maar wel ontzettend stijlvol.

  Geliked door 1 persoon

 13. Flavie schreef:

  Ik was altijd fan van Diana.. en nu toch ook een beetje van Kate.

  Geliked door 1 persoon

 14. Lijk me interessant om eens te lezen.

  Geliked door 1 persoon

 15. Jadis schreef:

  Maxima ziet er dus altijd fantastisch mooi uit. Lijkt me een leuk boekje om eens te lezen.

  Geliked door 1 persoon

 16. Het lijkt me interessant om uit dit boek ideetjes op te doen die geen gat slaan je eigen portemonnee . En daarbij is het leuk om naar personen te kijken die een normale maat hebben ( wat toch bij de mensen mensen zo is 😉

  Geliked door 1 persoon

 17. Linda Swinkels schreef:

  Ik kan me voorstellen dat je dit boek als stylist gelezen wilt hebben.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: