Tandpasta tabletten van SMYLE

Elk jaar gebruiken we verschillende tubes tandpasta die worden gemaakt van kunststof en/of aluminium om makkelijk uitgeknepen te kunnen worden. Toch krijg je ze nooit helemaal leeg; er zou ongeveer 15% tandpasta in achterblijven als je ze weggooit (wat een verspilling!). De tubes zijn niet milieuviendelijk en bovendien bevat tandpasta stoffen die niet enkel schadelijk zijn voor het milieu, maar ook voor onszelf (microplastics en kunstmatige toevoegingen om de pasta te bewaren en te laten schuimen). Redenen genoeg voor mij om mij eens te wagen aan tanden poetsen met tandpasta tabletten!

In de Verenigde Staten en Duitsland zijn deze tabletten al erg populair, Nederland volgt en ik veronderstel dat ze ook in België steeds populairder zullen worden. Ondertussen zijn er al verschillende merken op de markt en ik testte de tabletten van SMYLE, het Nederlandse bedrijf dat in juli 2020 van start ging.

Mijn pakketje bevatte een papieren zakje met 125 tabletjes, een glazen flesje – dat steeds hervuld kan worden – om ze in te bewaren, een klein aluminium doosje om mee op reis te nemen en een tandenborstel uit bamboo.

De tabletjes bevatten enkel natuurlijke ingrediënten, zijn 100 % plasticvrij, bevatten geen schadelijke chemicaliën en zijn vegan. Je hebt de keuze tussen tabletten mét of zonder fluor. Bovendien zijn ze getest door de Academie voor Tandheelkunde in Amsterdam.

Het gebruik is heel makkelijk. Bij elke poetsbeurt gebruik je één tablet. Zo heb je steeds de perfecte hoeveelheid tandpasta, niet te veel maar ook niet te weinig. Je neemt het tabletje in je mond, bijt het stuk en met een natte tandenborstel poets je je tanden zoals gewoonlijk. Het was wel wennen want na het crushen van het tabletje heb je even kruimels in je mond die wel direct verdwijnen bij het contact met de natte tandenborstel. De tabletjes schuimen ook niet zoveel als een gewone tandpasta (SLS dat hiervoor verantwoordelijk is, werd in de tabletten vervangen door natuurlijk kokosextract). Na het poetsen voelden mijn tanden heel proper aan. Ik heb ontzettend gevoelige tanden en poets altijd met een speciale tandpasta. Het kan toeval zijn, maar ik had de indruk dat na het poetsen met de tandpasta tabletten mijn tanden wel wat gevoeliger waren.

De tandpasta tabletten worden in Nederland gemaakt en zijn enkel verkrijgbaar via de webshop. Dit kan los of onder de vorm van een abonnement. Ze worden gratis thuisbezorgd. Als je ze meeneemt in je handbagage behoren ze niet bij de vloeistoffen in tegenstelling tot een tube tandpasta, wat zeker ook handig is als je enkel met handbagage reist.

Advertentie

19 thoughts on “Tandpasta tabletten van SMYLE

 1. Koen schreef:

  Ik ga (waarschijnlijk) op zoek.

  Geliked door 1 persoon

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Wat apart, een tablet om je tanden mee te poetsen. Ik moet even wennen aan het idee, maar het klinkt goed.

  Geliked door 1 persoon

 3. Krystle schreef:

  Nog nooit van gehoord, maar wat lijkt me dit handig zeg! Net wat je zegt, je gebruikt altijd de juiste hoeveelheid, ideaal lijkt me.

  Geliked door 1 persoon

 4. Linda schrijft ' t op schreef:

  Het lijkt me wel even wennen een tablet om je tanden mee te poetsen

  Geliked door 1 persoon

 5. Amina - Imfeelinggood.nl schreef:

  Oei, ik hou wel heel erg van schuimende tandpasta. Maar al dat plastic is inderdaad niet ok. Ik ga dit wel even een keer uitproberen, want het ziet er goed uit en klinkt ook ok!

  Geliked door 1 persoon

 6. Tessa schreef:

  Mij lijkt het niet heel fijn werken, zo’n tabletje als ik eerlijk ben

  Geliked door 1 persoon

 7. bookstamel schreef:

  Ik heb deze ook een poosje gebruikt opzich heel handig. Maar ik heb net als jou gevoelige tanden en ben toch weer terug gegaan naar mijn eigen tandpasta

  Geliked door 1 persoon

 8. Rachel schreef:

  heel apart en nog nooit van gehoord en durf het eerlijk gezegd ook niet zo maar aan met mijn zwakke tandjes hihi

  Geliked door 1 persoon

 9. Evendelen.be schreef:

  Ergens hebben ze wel een punt, op een jaar tijd heb je wel heel wat tubes opgebruikt.
  Ik zou het ‘schuimen’ wel missen. Maar ik ben er van overtuigd dat je aan alles kan wennen. En als het de afvalberg doet verminderen dan is het wel de moeite om even uit te proberen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Lijkt me wel een goed alternatief en milieu vriendelijk. En handig om op reis te gaan.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: