Causaal deodorant van Medex, een ontdekking!

Transpiratie is eigenlijk geurloos, maar door interactie met bacteriën die zich op onze huid bevinden, krijgt het die typische zweetgeur. Bij hormonale veranderingen (puberteit en menopauze) zal dit vaak nog erger zijn.
Deodorant komt van het Latijn en betekent “ontgeurder”. Het is een product dat je dagelijks moet gebruiken en dat het zweten niet tegengaat maar wel de geurtjes maskeert. Je zal dus geen last meer hebben van de geur, maar nog wel van het vocht.
Antitranspiranten verminderen het zweten zelf, waardoor er automatisch minder geur ontstaat. Ook aluinsteen werkt op deze manier en zal de zweetkanaaltjes deels afsluiten.

Onlangs ontdekte ik Causaal Deodorant van Medex, een unieke milde crème die je één keer in de 5 à 7 dagen moet aanbrengen op de oksels en/of voeten. De crème pakt de bacteriën aan die de onaangename zweetgeur veroorzaken, maar verstopt de poriën niet (waardoor je dus wel gewoon blijft zweten). De crème is zacht en verzorgend, zonder aluminium en alcohol en volledig vegan. Causaal Deodorant bevat meer dan twintig natuurlijke ingrediënten die allen een specifieke deodoriserende werking hebben. Zelfs na het sporten, douchen of zwemmen moet je de crème niet opnieuw aanbrengen. De bacteriën die de onaangename geur veroorzaken, worden door de werkstoffen van Medex Causaal Deodorant aangepakt, maar zullen zich na een vijftal dagen bij de meeste mensen langzaam herstellen. Dit verklaart waarom je om de 5 à 7 dagen het product opnieuw moet aanbrengen.

Wat ik ervan vind?
Ik had nog nooit van het merk gehoord en als je het doosje ziet, vermoed je niet dat het om een deodorant gaat. Het ziet er erg luxueus uit. In het potje zit een witte vrij stevige crème en een spateltje zodat je niet met je vingers in het potje hoeft te zitten.
De geur is subtiel, heerlijk en natuurlijk. Het doet me denken aan etherische en plantaardige oliën.
Het potje bevat 20 ml. Op internet zag ik dat prijzen variëren tussen 16 en 25 euro. Op het eerste zicht hangt er dus wel een serieus prijskaartje aan. Je moet echter maar heel weinig gebruiken, de grootte van een rijstkorrel onder elke oksel, om de 5 à 7 dagen waardoor het potje maanden zou meegaan.
Het is bovendien ook erg handig dat je niet elke dag deodorant dient aan te brengen. Ga je op citytrip, dan moet je geen deo meenemen (handig want spuitbussen kunnen niet in de handbagage in het vliegtuig!)

Ik hou er enorm van om nieuwe dingen uit te testen, maar het gebeurt niet zo heel vaak dat ik een product dat ik gebruik zal vervangen door iets nieuw. Nu kan ik jullie alvast verklappen dat Causaal Deodorant van Medex vanaf nu mijn deodorant is!

Advertentie

18 thoughts on “Causaal deodorant van Medex, een ontdekking!

 1. Samaja schreef:

  Interessant!

  Geliked door 1 persoon

 2. Evendelen.be schreef:

  Wat leuk om te horen dat je er zo tevreden over bent. Deze nieuwe deodorant is echt wel iets om uit te proberen. Fijne review!

  Geliked door 1 persoon

 3. Cynthia schreef:

  Interessant hoor. Zeker als je het niet meer dagelijks hoeft te gebruiken. Dan vallen de kosten uiteindelijk nog wel mee.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb al zoveel uitgeprobeerd, nu blijf ik bij nivea.

  Geliked door 1 persoon

 5. Fallon schreef:

  Wat goed om te weten allemaal! Dit soort informatie had ik zelf nooit opgezocht noch kunnen weten. Fijn om een artikel als deze te lezen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent over de nieuwe deodorant, ik ken het merk niet. Ik wist ook niet dat er deodorant crème bestond.

  Like

 7. Tessa schreef:

  Dat klinkt interessant. Ik ga eens kijken of dit ook wat voor mij is

  Geliked door 1 persoon

 8. jasmina schreef:

  Ik wist niet eens dat dit bestond joh…wel handig dat je niet elke dag hoeft te smeren

  Geliked door 1 persoon

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Wauw dat klinkt als een indrukwekkend en goed product zeg!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: