Basiscursus Astrologie van AstrologyRocks

Af en toe wil ik eens iets totaal nieuws ontdekken en zelfs even uit mijn comfortzone stappen…
Dat deed ik met de online basiscursus astrologie van AstrologyRocks
In gezelschap praten mensen soms over sterrenbeelden en de kenmerken die daarmee gepaard gaan. Tot voor kort wist ik dat ik een weegschaal was, maar daar bleef het ook bij. Ik had mijn horoscoop wel eens gelezen in een tijdschrift, maar dat leek me nogal zweverig en absoluut niets voor mij.

Een tijdje geleden kwam ik in contact met Leida van AstrologyRocks. Zij is afgestudeerd in Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit en tijdens haar studie startte ze haar eigen bedrijf, “Hip in de regen”, dat ze bijna negen jaar heeft geleid. Daarnaast was ze al geruime tijd bezig met spiritualiteit. Leida stelt dat alles energie is, natuurkunde dus, waar niets zweverigs aan is. Daarom veronderstelde ik dat, indien ik meer over astrologie wilde weten, ik bij haar aan het goede adres zou zijn.

In de basiscursus krijg je de basis van de astrologie en leer je zelf je geboortehoroscoop interpreteren. Om te starten moest ik mijn geboorteplaats, -datum en -tijd bezorgen. Mijn exacte geboorteuur, wat cruciaal was, kende ik niet en vermits mijn beide ouders overleden zijn, kon ik het ook niet meer vragen. Gelukkig wist Leida me te zeggen dat ik dit kon opvragen bij de administratieve dienst op het gemeentehuis.

Aan de hand hiervan maakte Leida mijn geboortehoroscooptekening en kon ik starten met de cursus, waar ik volgens haar ongeveer 10 uur moest voor uittrekken.
Een geboortehoroscoop is een energetische tekening die de positie van de Zon, de Maan en de planeten weergeeft op het moment dat je geboren wordt en laat zien hoe deze dan in de verschillende tekens en huizen vallen.

De cursus bestaat uit 9 verschillende modules (inleiding, achtergrond van de astrologie, geboortehoroscoop, elementen en kruizen, tekens, huizen, planeten, aspecten, duiden). Iedere module bevat enkele korte videolessen waarin Leida alles duidelijk uitlegt en illustreert met voorbeelden. Ik vond het erg fijn dat er ook een basishandboek (97 blz) beschikbaar is waarin je alles nog eens kan nalezen. Na elke module krijg je opdrachten die je vindt in het werkboek (68 blz) om je eigen geboortehoroscoop uit te werken. Een goede hulp daarbij is de cheatsheet waarop alles in een schema staat en het uitgeschreven receptenboek met uitwerkingen van planeten en tekens (48 blz).

Dankzij deze opleiding heb ik kennis gemaakt met astrologie. Ik vond het erg fijn dat deze lessenreeks zo duidelijk en gestructureerd was, want voor een beginner als ik krijg je heel veel informatie met alle tekens, planeten, huizen en aspecten. Al het cursusmateriaal dat ik uitgeprint had, was ook erg handig om nog eens na te lezen bij het maken van de opdrachten. De opleiding was erg bevattelijk, maar zeker niet makkelijk. Eén keer heb ik Leida met een vraag moeten contacteren, waarop ik snel een duidelijk antwoord kreeg. Deze cursus is zo opgebouwd dat het een laagdrempelige en moderne manier is om meer te weten te komen over astrologie.
Door je geboortehoroscoop te interpreteren moet je stilstaan bij jezelf en jezelf eens grondig onder de loep nemen. Dit kan best wel confronterend zijn, maar is iets dat we eigenlijk vaker zouden moeten doen.

Advertentie

16 thoughts on “Basiscursus Astrologie van AstrologyRocks

 1. Ilona Wielinga schreef:

  Oh dit lijkt me zo interessant!

  Geliked door 1 persoon

 2. Misschien ben ikzelf té nuchter, maar in sterrenbeelden en de bijhorende hocuspocus kan ik niet echt geloven. Respect voor wie dit wél kan!

  Geliked door 1 persoon

 3. Henk Hofman schreef:

  Waar ik benieuwd naar ben; wat ben je te weten gekomen dat je nog niet wist over jezelf?

  Geliked door 1 persoon

 4. Gabriëlle schreef:

  Astrologie, horoscopen heb ik altijd beetje dubbel gevonden. Als het positief is, ben ik enthousiast en als het negatief is, word ik sceptisch hahaha. Boven alles vind ik het fascinerend. Leuk om jouw ervaringen te lezen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Wanda schreef:

  Af en toe lees ik weleens mijn horoscoop, maar sta er nooit te lang bij stil. Sommige eigenschappen van mijn sterrenbeeld komen wel met mij overeen, maar verder hou ik mij er niet echt mee bezig.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik vind de horoscoop, de maan en andere spirituele dingen altijd wel leuk om te weten

  Geliked door 1 persoon

 7. Rachel schreef:

  mijn oom doet dit!! en kan hele dingen voorspellen voor zover mogelijk is en het is bij ons altijd zo gekomen zoals hij dat uitgezocht had

  Geliked door 1 persoon

 8. Nicole Orriëns schreef:

  Wauw die tekening ziet er nog best ingewikkeld uit zeg! Wel heel interessant lijkt me zoiets.

  Like

 9. Gabriëlle schreef:

  Dit lijkt me echt best wel leuk, ook al ben ik nuchter lijkt het mij gewoon interessant om eens in te verdiepen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: