ROLAND  GARROS na de renovatie

Tijdens onze trip naar Parijs hadden we drie dagen uitgetrokken voor Roland Garros. Als gevolg van Covid was het al enkele jaren geleden dat we het tennistoernooi nog bijwoonden en ondertussen zijn de renovatiewerken bijna helemaal voltooid.
Het openschuivende dak op court Phillippe Chatrier en het verdwijnen van ons favoriete court N°1 – dat plaats had gemaakt voor een groter tennisdorp – zijn de grootste veranderingen.
Aan de centrale inkom en de Jardin des Mousquetaires staat het beeld van Rafael Nadal die reeds 13 keer Roland Garros op zijn naam schreef. Het immense beeld van 3 meter hoog, werd gemaakt door de Spanjaard Jordi Diez Fernandez en onthuld in het bijzijn van Nadal op 27 mei 2021.  

Er zijn heel wat meer foodstands met een veel ruimer aanbod dan vroeger. Ons favoriete pastaslaatje en de pizza’s waren verdwenen, de hotdog met guacamole vonden we dit jaar het lekkerste.
Voor Philippe Chatrier zijn dit jaar dagtickets te koop, wat betekent dat je er slechts drie matchen kan bekijken. Voor dit court worden nu ook avondtickets verkocht, waarmee je eerst een DJ-set kan bijwonen gevolgd door één match van een topspeler/-speelster. Op de andere courts kon je gewoon een ganse dag de 4 matchen volgen.
Wat ik wel miste, was het gratis krantje dat vroeger dagelijks beschikbaar was met een overzicht van de matchen van de dag en enkele leuke artikels en interviews.

Voor we vertrokken zag het weer er heel slecht uit, maar uiteindelijk zijn de matchen enkel de tweede dag twee uur onderbroken. We zagen o.a. Mertens, Osaka, Wawrinka, Badosa, Kontaveit, Ostapenko en Sabalenka. Zoals jullie reeds konden lezen, was het afscheid van Jo-Wilfried Tsonga het meest indrukwekkende van onze driedaagse.

Advertentie

13 thoughts on “ROLAND  GARROS na de renovatie

 1. Je hebt duidelijk genoten met volle teugen, blij voor jullie!

  Geliked door 1 persoon

 2. Evendelen.be schreef:

  Wow dat beeld is echt prachtig. Ik ben er nog nooit geweest, maar het ziet er echt wel de moeite uit. Dit moeten onvergetelijke 3 dagen geweest zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Samaja schreef:

  Ah, wat fijn om dat allemaal live te kunnen meemaken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Josyanne schreef:

  Wat een geweldige reis was dit!

  Geliked door 1 persoon

 5. Linda schrijft ' t op schreef:

  Wat een leuk naar Roland Garros! Vroeger keek ik naar Andre Agassi. Ik wist niet dat je ook naar de dj kan luisteren

  Geliked door 1 persoon

 6. Wildcard schreef:

  Mooi als je die tennis wedstrijden kan meemaken, moet ook een speciale ervaring zijn 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: