Mijn huid en de zon, niet echt een ideale combo…

In de winter heb ik mijn pigmentvlekken opnieuw laten weglaseren. Het is dus eigenlijk aangewezen om niet meer in de zon te komen, maar dat is voor mij een echte “no-go”! Ik hou teveel van de zomer en de zon en daarom zoek ik mijn toevlucht tot verzorgings- en zonneproducten. Tijdens mijn trips naar Parijs en Nice gebruikte ik producten van Medex, de Albapearl (voor pigmentvlekken) en Sun with Sense – High Protection (zonnebrandcrème).

Vital Albapearl zorgt ervoor dat de aanmaak van pigment verminderd wordt. Je kan het tot tweemaal per dag aanbrengen op de vlekken, maar het kan ook preventief gebruikt worden. Het is huidblekend, vochtinbrengend en zonder parfum, ideaal dus bij hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken en zelfs sproeten. De L-lactaten vertragen de productie van Tyrosinase, een enzym dat effect heeft op de productie van pigment. Uiteraard is bij het bestrijden van pigmentvlekken het effect niet onmiddellijk zichtbaar, maar na 6 weken zou je al een klein verschil moeten merken en na 8 à 12 weken zou je een duidelijk resultaat zien.

Sun with Sense – High Protection biedt optimale bescherming tegen UVA en UVB en heeft in vitro SPF 30+. Deze zonnecrème is geschikt voor kinderen en mensen met een lichte en gevoelige huid. Voor mijn gelaat gebruik ik normaal SPF50+ en informeerde of dit dan wel voldoende bescherming zou bieden. SPF50 biedt een dekking van ongeveer 98% terwijl SPF30 een dekking van 96% geeft. Het belangrijkste is echter dat je regelmatig smeert (zeker om de 2 uur en na het zwemmen, ook al is het waterproof). Bovendien moet je ook wat meer gebruiken dan de meeste onder ons doen (er wordt geadviseerd 7 lepels over het hele lichaam)

Beide flesjes hebben een erg mooie verpakking, zoals we van Medex gewend zijn. Het zijn witte flesjes met een gouden dop en een luxueuze uitstraling. De airless dispensers bevatten 100 ml en deze verpakking bevalt me enorm. De werking van de producten blijft zo optimaal want er kan immers geen lucht bij het product en er kunnen geen bacteriën in het product omdat je niet met je vingers in het potje moet zitten. Iedere morgen gebruik ik preventief Albapearl en als ik buitenga smeer ik trouw zonnecrème. Blijf ik een ganse tijd buiten dan gebruik ik wat meer en na twee uur smeer ik braaf opnieuw. Momenteel ben ik nog steeds erg tevreden over de producten omdat ik nog geen nieuwe pigmentvlekken heb ontdekt.

Advertentie

13 thoughts on “Mijn huid en de zon, niet echt een ideale combo…

 1. frederiquesrsck schreef:

  Ik had er niet eerder van gehoord. Zal het onthouden. Ik kom graag in de zon maar let dan ook wel goed op mijn bescherming.

  Geliked door 1 persoon

 2. Fallon schreef:

  Het is zo belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Ik denk dat vele mensen dit onderschatten. Het merk zelf ken ik nog niet, maar je artikel maakt het wel aantrekkelijk om het te kopen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Tessa schreef:

  Ik ken dit merk niet,maar ik ben er nu wel erg nieuwsgierig naar geworden

  Geliked door 1 persoon

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Fijn dat de producten goed werken zeg!

  Like

 5. Linda schrijft ' t op schreef:

  Wat fijn om te weten, ik ben nog steeds op zoek naar de juiste pigmentcreme voor de pigmentvlekken

  Geliked door 1 persoon

  • sandra schreef:

   om pigmentvlekken te verminderen zou het ook heel goed zijn, maar daar kan ik niet over meespreken want ik heb de mijne laten weglaseren. Preventief heb ik het getest en lijkt het me een superproduct.

   Like

 6. Rory schreef:

  Ik heb ooit nagedacht over het weghalen van mijn pigmentvlekken. Mijn dermatoloog destijds had het over bleken en dat vind ik toch een stap te ver. Laseren vind ik ook spannend. Ik moet eerlijk bekennen dat je het in de winter niet echt ziet bij mij (ook al zijn het behoorlijke vlekken – het is melasma en ontstaan tijdens mijn zwangerschap). In de zomer wordt het – als ik een kleurtje krijg – vrij snel zichtbaar. Ik smeer goed en veel met factor 50 trouwens.

  Geliked door 1 persoon

 7. Rachel schreef:

  ik kan helemaal niet in de zon maar wel onder de zonnebank, raar he haha ik heb wel last van vlekjes maar zit er niet zo erg mee 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: