PARIJS – MARCHE  DES ENFANTS ROUGES

Tijdens onze trip naar Roland Garros hadden we ook nog enkele dagen uitgetrokken om te genieten van de Franse hoofdstad. In de herfst waren we ook in Parijs en brachten we al eens een bezoek aan de  “Marché des Enfants Rouges” en beslisten toen dat we er in de zomer wilden lunchen.

De Marché des Enfants Rouges is de oudste overdekte markt in Parijs. Je vindt ze als je door het gangetje loopt ter hoogte van rue de Bretagne 39, één van de populairste straten van de Marais.
In 1524 richtte Marguerite de Navarre, zus van koning François I, er een weeshuis op. De kinderen werden “kinderen van God” genoemd en droegen een rood uniform wat toen de christelijke naastenliefde symboliseerde. Omwille van hun kleding noemden de Parijzenaars hen “les enfants rouges”. Later moest het weeshuis sluiten en werden de kinderen overgeplaatst naar “l’hôpital des Enfants-Trouvés” op l’ile de la Cité.


De markt, ook wel “petit marché du Marais” genoemd, opende er in 1615 en staat sinds 8 maart 1982 op de historische monumentenlijst. In 1994 wilde men er een parking van maken, maar gelukkig kon ze net op tijd worden gered van de sloop. Na de renovatie werd ze in november 2000 opnieuw geopend.

Het is een kleurrijke markt met een gemoedelijke sfeer. Je vindt er zowel verse producten als foodstands waar je een hapje kan eten. Je kan er gerechten uit de ganse wereld ontdekken, van de Franse keuken  over de Italiaanse, Libanese, Marokkaanse, Japanse,… De markt is heel populair bij de Parijzenaars en ook steeds meer bij de toeristen. Het is er altijd heel erg druk en wil je er eten, moet je staan wachten tot er een plaatsje vrij komt.


Wij namen plaats aan een lange houten tafel en kregen onmiddellijk een karaf water en glazen. Vijf minuten nadat we ons eten besteld hadden, stond het al op tafel. Geen van ons beiden vond het echt lekker en ik vond het ook vrij duur voor wat het was. In de buurt kan je op verschillende plaatsen veel beter eten, maar ik vond het wel de moeite om er eens te lunchen en de sfeer op te snuiven.

14 thoughts on “PARIJS – MARCHE  DES ENFANTS ROUGES

 1. Wat ziet dat er leuk en gezellig uit! Mooi georganiseerd ook. Fijn dat jullie zo genoten hebben!

  Like

 2. Jaja, wij waren er ook al, zoals je zegt, veel te druk, het is ondertussen een tourist-trap geworden. Jammer wel.

  Geliked door 1 persoon

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Wat een lieflijke straatjes zijn dat. Jammer dat het zo enorm druk is inderdaad. Dat is niet fijn.

  Geliked door 1 persoon

 4. Linda schrijft ' t op schreef:

  Een markt vind ik altijd gezellig, alleen de drukte vind ik iets minder

  Geliked door 1 persoon

 5. frederique schreef:

  Laatste keer dat we er waren was het niet zo druk maar het zal met de tijd van het jaar te maken hebben denk ik. We hebben er toen ook niet denderend gegeten maar ik vond de sfeer erg leuk.

  Geliked door 1 persoon

 6. Tessa schreef:

  Dat ziet er super gezellig uit. Ik zou graag weer eens naar Parijs willen. Maar voorlopig eerst naar mijn geliefde London

  Geliked door 1 persoon

 7. Rory schreef:

  Doet mij een beetje denken aan de Foodhallen. Dat vind ik op zich erg leuk. Het wachten op een tafeltje hebben we dan met name in Amsterdam. Foodhall Scheveningen biedt wat dat betreft meer ruimte om te zitten en dat gaat wat gemoedelijker. Dat wat je nu beschrijft doet mij een beetje denken aan een soort van ‘toeristen-fuik’, maar dat is het ook niet helemaal als ik het zo lees. Jammer in ieder geval.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: