Champagnestreek – zomer 2022

Ieder jaar gaan we enkele dagen naar deze regio en meestal logeren we in Reims. Dit jaar had ik echter een hotel in Epernay geboekt. Vorig jaar hebben we gepicknickt bij Moët&Chandon en dat was geweldig. Alleen moest ik het bij twee glaasjes houden omdat we nog naar Reims moesten rijden. Ook de champagneterrasjes op de Avenue de Champagne vind ik geweldig en bovendien liggen veel van de dorpjes die ik nog wil bezoeken dichter bij Epernay dan bij Reims.

In de tuin van het stadhuis van Epernay vertoef ik graag, het is er heerlijk zitten met een fijn boek. Uiteindelijk hebben we dit jaar niet opnieuw ingeschreven voor de picknick in de tuin van Moët&Chandon, 75 euro per persoon vond ik te duur. Wel hebben we genoten van de champagne en een kaas-en charcuterieplankje op ons favoriete champagneterras Collard-Picard.

In Reims wilde ik al heel lang eens een bezoekje brengen aan bibliotheek Carnegie. Deze werd genoemd naar Andrew Carnegie die ook aan de basis ligt van de bibliotheek van Leuven. Het is een meesterwerk inzake art deco. Toch was het een erg kort bezoek want het voelde voor mij niet echt gepast om in de bibliotheek rond te wandelen terwijl de mensen daar in stilte zaten te lezen. We sprongen ook nog even binnen bij mediatheek Jean Falala om daar op de bovenste verdieping van het uitzicht over de kathedraal te genieten. Dit gebouw is een hoogstandje op gebied van glas- en staalconstructie. Spijtig genoeg belemmerde de zonnewering het uitzicht een beetje. Gelukkig was onze lunch bij Excelsior wel geweldig. Hun terras vind ik persoonlijk één van de fijnste plekjes in Reims om te lunchen.

Hautvillers is een dorpje waar we nog nooit geweest waren. Het is erg pittoresk met smalle straatjes en een gezellig dorpsplein dat me wat aan Zuid-Frankrijk deed denken (misschien mede door de warme temperatuur 😊). Het staat bekend als de geboorteplaats van de champagne en vanwege Dom Perignon, maar daarover later meer in een aparte blog.

Advertentie

17 thoughts on “Champagnestreek – zomer 2022

 1. Linda Swinkels schreef:

  Wat een fijn uitstapje, de lunch ziet er zeker heerlijk uit. Een goede tip om een keer naartoe te gaan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Weeral bedankt voor de tips!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een prachtige foto’s! Ik had geen idee dat het daar zo mooi is.

  Geliked door 1 persoon

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Wat een mooie streek is het daar. En ik vind je foto’s ook erg leuk. En helemaal die mooie lilakleurige jurk in de laatste foto.

  Geliked door 1 persoon

 5. Evendelen.be schreef:

  Wat een mooie omgeving. Lijkt me wel iets leuks om te doen. Oeps, ja ik zou toch ook even passen voor een picknick aan 75 € per persoon.

  Geliked door 1 persoon

 6. Tessa schreef:

  Dat ziet er uit als een prachtige omgeving om vakantie te houden

  Geliked door 1 persoon

 7. frederique schreef:

  Reims en Epernay ken ik, allebei erg mooi. Van Hautvillers had ik niet eerder gehoord. Leuk tip!

  Geliked door 1 persoon

 8. […] Zoals ik vorige keer al schreef, was het de eerste keer dat we Hautvillers bezochten. Het is een pittoresk dorpje met smalle straatjes, een gezellig dorpsplein met groot terras dat ons wat aan het zuiden van Frankrijk deed denken (misschien mede door de warme temperatuur 😊). […]

  Like

 9. Linda schrijft ' t op schreef:

  Wat een heerlijke ontspannendagen, een goede tip om wat leuks te gaan doen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: