Floraliën in het Paleis op de Meir

De eerste boutique-editie van de gekende Gentse Floraliën vindt tot en met zondag plaats in het Koninklijk Paleis op de Meir in Antwerpen. In dit 18e eeuwse stadspaleis – een echte rorcocoparel – geven topfloristen uit binnen- en buitenland het beste van zichzelf. Ze lieten zich inspireren door het interieur en hun voormalige bewoners. In 1745 liet koopman Johan Alexander van Susteren het stadspaleis bouwen. In 1811 laat Napoleon Bonaparte het herinrichten, alhoewel hij er zelf nooit zou verblijven. In 1814 krijgt Willem I het in handen en in 1830 wordt het Belgisch koningshuis eigenaar. Vandaag wordt het beheert door erfgoedstichting Herita. De 15 prachtig versierde zalen combineren onze rijke geschiedenis met een florale vormgeving van wereldklasse.

De tickets kosten 15 euro in voorverkoop en aan de kassa betaal je 20 euro. Je dient ook een tijdsslot te kiezen. Een bezoek duurt een klein uurtje. Toen wij arriveerden, waren alle tickets voor de drie volgende tijdssloten uitverkocht, dus indien je wil gaan best vooraf kaartjes kopen!

Ik wilde al lang eens naar de Gentse Floraliën, maar het was er nog nooit van gekomen. Ook het Koninklijk Paleis had ik nog nooit bezocht. Vroeger was ik al wel in de voormalige brasserie gaan lunchen en ik had ook al pralines in de winkel van Dominique Persoone gekocht, maar verder had ik nog niets van het stadspaleis gezien. Nu deze eerste boutique-editie in Antwerpen neerstreek, was dit dus de ideale gelegenheid, twee vliegen in één klap! We gingen met een groepje van zeven en vonden het allemaal erg mooi! Het was ook duidelijk te zien dat elk salon door een andere florist was gedecoreerd. Zo merkten we een grote verscheidenheid in kleur en stijl bij de prachtige bloemencreaties. Toch waren het stuk voor stuk pareltjes en als je het mij vraagt, zeker een bezoek waard!

Advertentie

16 thoughts on “Floraliën in het Paleis op de Meir

 1. Een unieke kans om eens dat paleis te bezoeken!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wauw! Wat een beeldschone locatie! Ook om te trouwen! Daar zullen ze vast veel aanvragen voor krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Linda schrijft 't op schreef:

  Een plekje om ooit eens een keer geweest te zijn, leuk om zo via de foto’s een kijkje te krijgen

  Geliked door 1 persoon

 4. Marjolijn Schalk-Hilhorst schreef:

  Mooie foto’s, dat ziet er fantastisch uit!

  Geliked door 1 persoon

 5. Aphyta.com schreef:

  Oh wat bijzonder, ik ben best vaak in Antwerpen geweest en wist hier helemaal niet vanaf. Heel mooi.

  Geliked door 1 persoon

 6. Evendelen.be schreef:

  Wauw dit ziet er gewoonweg geweldig uit! Ik kende de Gentse Floraliën al maar ik had geen idee dat er nu een boutique-editie. Hoe mooi zeg!

  Geliked door 1 persoon

 7. Tessa schreef:

  Wow dit ziet er echt zo mooi uit. Jammer dat ik er niet heen kan, had dit graag gezien

  Geliked door 1 persoon

 8. Cynthia schreef:

  Dat ziet er erg mooi uit. ik ben eigenlijk nog nooit in een paleis geweest, bedenk ik me nu ineens. Misschien toch maar eens doen. Leuk!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: