Film: Zillion – het verhaal van de discotheek en zijn eigenaar

De langverwachte film “Zillion” van Robin Pront werd gereleased op 26 oktober. De eerste week trok hij al meer dan 130.000 bezoekers. Deze film over de gelijknamige megadiscotheek op het Antwerpse Zuid wilde ik heel graag zien en dus trok ik maandag naar UGC.

1997, het verhaal van de controversiële discotheek en zijn omstreden eigenaar.
Frank Verstraeten (Jonas Vermeulen), de kleine man uit Meise, wil absoluut “groot” worden. Hij is superslim, een echte computerfreak en met een neus voor zaken. Op jonge leeftijd richt hij al een lukratief technologiebedrijf op dat computerchips uit China importeert. Het geld stroomt massaal binnen. Zijn moeder (Barbara Sarafian), weduwe en uitbaatster van een ijssalon, brengt hem de principes van creatief boekhouden bij. Uiteraard krijgt hij problemen met de belastingsdienst.
Op een dag wordt hij aan de deur van de bekende dancing Carré in Willebroek geweigerd. Ambitieus als hij is, beslist hij zelf een megadiscotheek te openen.
Net zoals de andere hoofdrolspelers worden ook de personages van Dennis Black Magic (Matteo Simoni) en Vanessa Goossens, Miss België (Charlotte Timmers) op een schitterende wijze neergezet.

Ondanks het feit dat ik nooit in de Zillion ben geweest, kende ik het verhaal van deze Antwerpse discotheek en de hoofdpersonages in grote lijnen. Rond de eeuwwisseling (oei wat klink ik nu oud 😊 ) kwam dit immers vaak in het nieuws. De film brengt de opkomst en de ondergang van zowel de danstempel als eigenaar Frank Verstraeten in beeld. Hij werkte mee aan de film en dat is waarschijnlijk de reden dat zowel zijn personage als dat van Dennis Black Magic braver in beeld kwamen dan ik me herinner. Brigitta Callens, Miss België 1999, wilde niet dat haar naam in de film kwam, maar was in die periode de vriendin van Verstraeten en dus wel belangrijk in het hele verhaal. Deze boeiende film hield me 135 minuten aan mijn stoel gekluisterd. Zillion is gebaseerd op een waargebeurd verhaal waar de nodige fictie werd in verwerkt. Soms stel je je de vraag wat realiteit is en wat niet. De harde technomuziek en de geweldige visuele effecten katapulteren je zelfs 20 jaar na sluiting nog perfect naar de Zillion.

Advertentie

22 thoughts on “Film: Zillion – het verhaal van de discotheek en zijn eigenaar

 1. Flavie schreef:

  Wij zien hem ergens in februari in ons cultureel centrum… ik ben benieuwd!

  Geliked door 1 persoon

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Ik had nog nooit van deze film gehoord, dus dankjewel voor de tip!

  Geliked door 1 persoon

 3. Linda schrijft 't op schreef:

  Ik ken de film niet, een waargebeurd verhaal met fictie vind ik altijd moeilijk kijken, je wilt toch weten wat de waarheid is.

  Geliked door 1 persoon

 4. bookstamel schreef:

  Deze film wil ik graag zien ik heb menig uurtjes doorgebracht in die discotheek

  Geliked door 1 persoon

 5. Amina - Imfeelinggood.nl schreef:

  Oehhhh, ik ben nu wel heel benieuwd naar deze film! Wil graag weten wat er ongeveer gebeurd is. Vind dat altijd wel mooi, die rise & downfall films.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wanda schreef:

  Wat leuk dat er nu een film hiervan is, zeker omdat het voor veel mensen ongetwijfeld de nodige herinneringen boven zal brengen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Hilde schreef:

  Ik wil ‘m zeker ook een keer zien. M’n dochter en haar vriend vonden het alleszins een knappe film met Matteo Simoni die weer schitterde in zijn rol van Dennis Black Magic.

  Geliked door 1 persoon

 8. sanneke324 schreef:

  Ik heb de film nog niet gezien. Maar weet niet of ik hem wel wil zien. Eigenlijk weet ik ook helemaal niks van de club. Ik was te jong.

  Geliked door 1 persoon

 9. Tessa schreef:

  Ik ken deze disco niet, maar ben nu wel erg nieuwsgierig geworden

  Geliked door 1 persoon

 10. Rory schreef:

  Ik had hier nog niet eerder van gehoord, maar ik zie ineens visioenen van de IT in Amsterdam voor mij. Iets heel anders maar het is de sfeer die het bij mij oproept. Als je hiermee bent opgegroeid kan ik mij heel goed voorstellen dat dit een ‘must see’ is…

  Geliked door 1 persoon

 11. […] deze geweldige film en hij is mijn favoriet uit het rijtje. De blog die ik erover schreef kan je hier nalezen.Speelduur: 138 minutenRating IMDb: […]

  Like

 12. MyriamC schreef:

  Ik ben ook nooit in de Zillion geweest, was net een beetje te oud. Maar natuurlijk hoorde en las ook ik de verhalen. Moet hem misschien toch maar gaan zien.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: