Zielko voor mijn wasjes

Pink Avenue kwam met de vraag of ik enkele van hun producten wilde proberen en daar zei ik uiteraard ja op! Toen ik de wasmiddelen en wasverzachters ontving, ging ik er gelijk mee aan de slag.

Sylveco is een Pools bedrijf dat werd opgericht in 1992 door Stanislaw Piela met als uitgangspunt het wondermiddel betuline of berkenbast concentraat. In de dermatologie wordt het frequent gebruikt omwille van de vele voordelen. De beautylijn van Sylveco, Vianek, mocht ik in het verleden al eens testen.
Na de dood van Piela, in 2006, zette zijn zoon het bedrijf verder en liet het uitgroeien tot wat het nu is zonder de ontdekkingen van zijn vader uit het oog te verliezen. Het is vooral gekend voor het gebruik van de in Polen geteelde botanische ingrediënten. Naast de beautylijn is er ook een homelijn die zowel schoonmaak- als wasmiddelen bevat.
De producten uit de homelijn bevatten echte plantenextracten, zijn hypoallergeen en vrij van parabenen. Ze worden ook niet op dieren getest.

De natuurlijke wasmiddelen  zijn gemaakt op basis van kaliumzeep. 98,9% van de ingrediënten zijn van plantaardige oorsprong. Hun bewezen formule en milieuvriendelijke samenstelling helpen vlekken verwijderen zonder de stof te beschadigen. Ze zijn geschikt voor wasjes van 30 tot 60°.
Het wasmiddel voor wit en lichte kleuren is licht en doorschijnend van kleur en zou een kiwigeur hebben. Persoonlijk vind ik dat het niet naar kiwi geurt, maar het heeft wel een aangename en subtiele geur.
Het wasmiddel voor zwart en donkere kleuren heeft een donkere kleur (iets wat ik niet gewoon ben 😊) en zou ruiken naar granaatappel en gember. Ook deze geuren haal ik er niet echt uit, maar het ruikt wel subtiel lekker.

De natuurlijke wasverzachters zijn op basis van lanoline. 99 % van de ingrediënten zijn van plantaardige origine. Het verzacht en verfrist het wasgoed en heeft een veilige formule voor zowel de kledij als voor de huid. Het product is 100% biologisch afbreekbaar.
Zowel bij de tropische als bij de fruitige wasverzachter komt de geur overeen met de benaming.

Op de achterkant van alle flessen is een sticker aangebracht in het Nederlands zodat je kan zien hoeveel je moet gebruiken rekening houdend met de hardheid van het water in jouw streek.

Ik ben heel tevreden met deze natuurlijke en milieuvriendelijke wasproducten die biologisch afbreekbaar zijn. Mijn wasgoed is proper en heeft een zachte en aangename geur. Vaak vind ik dat wasmiddelen veel te uitgesproken en overheersend ruiken en dat vind ik absoluut niet fijn. Bij de producten van Zielko is dit niet het geval, ze hebben een delicate en subtiele geur wat ik ten zeerste kan appreciëren.

Advertentie

13 thoughts on “Zielko voor mijn wasjes

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind alleen die flesjes al zo leuk! Veel leuker dan die grote normale flessen voor de was. Deze doen me een beetje denken aan shampoo flesjes. Goed om te horen dat ze goed bevallen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Linda schrijft 't op schreef:

  Een wasmiddel gemaakt van natuurlijk materiaal, dat klinkt goed!

  Geliked door 1 persoon

 3. Evendelen.be schreef:

  Ik vind het wel leuk dat het product voor donkere was dan ook donker is. Blij te horen dat het parfum ook aangenaam is. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat deze producten natuurlijk zijn!

  Geliked door 1 persoon

 4. Tessa schreef:

  De geuren klinken erg lekker. Ik ben alleen bang dat mijn gevoelige huid er niet tegen kan

  Geliked door 1 persoon

 5. Aphyta.com schreef:

  Wat goed dat het grotendeels natuurlijk is. En dat ze daar ook echt aandacht aan hebben besteed. Daar kunnen veel wasmiddelfabrikanten een voorbeeld aan nemen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat leuk om jouw ervaring te lezen! Ik was ook erg blij met de Wasverzachter en het Wasmiddel.

  Geliked door 1 persoon

 7. Saskia schreef:

  Ik wijk amper af van mijn vaste merken, maar dit klinkt eigenlijk ook heel goed.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: