Genieten van thee – Leaves with Hugs

In de winter is genieten van een kopje thee een echt me-time momentje. Bovendien vind ik nieuwe theesoorten proeven altijd erg fijn. Admar, de eigenaar van Leaves with Hugs, had me drie zakjes thee bezorgd en op zijn aanraden probeerde ik ook nog eens een nieuwe manier van thee zetten!

In een ver verleden gebruikte ik thee-eitjes en vervolgens stapte ik over op theezakjes die ik vulde met losse thee. Toen vernam ik dat deze twee methodes eigenlijk niet optimaal waren omdat de theeblaadjes zo niet voldoende ruimte hadden om een lekkere thee te geven. Sindsdien gebruik ik een theefilter – waarin ik thee doe – die ik dan in mijn kopje plaats. Admar adviseerde nog een aantal andere zetmethodes en ik opteerde – met de nodige reserves – voor de “opa-style” methode. Dit is een oude en heel makkelijke manier van thee zetten. Je doet de losse blaadjes in een mok en voegt heet water toe. Als je kop half leeg is, voeg je weer warm water toe en zo kan je een tijdje doorgaan. Ik vroeg me af of de theeblaadjes/takjes niet in mijn mond zouden terechtkomen, maar neen hoor, het ging heel goed! Wel even meegeven dat deze methode niet geschikt is voor elke thee.

Mijn pakketje bevatte twee rode theesoorten en een witte. Meestal drink ik groene of zwarte thee, dus ik was heel benieuwd! Na even op de website van Admar te kijken zag ik dat rode thee – buiten China – eigenlijk zwarte thee wordt genoemd. Ik merkte dat mijn drie zakjes echt kwalitatieve thee bevatten met mooie grote stukjes. Alle drie komen ze uit Yunnan, een Chinese provincie gelegen in het zuiden van de volksrepubliek. Ik gebruik per kop ongeveer 1 gram thee.

Red Empress
Als je het zakje opent, ruik je chocolade! Eens de thee gezet, proef je eerder iets nootachtig. Ik at er een stukje chocolade bij en dat was een supercombinatie! Een heerlijke revitaliserende thee voor overdag.

Wild Tree Purple Red
Door de paarse toppen ruikt de thee in het zakje extra zoet. Hij heeft een erg fijne smaak, een tikkeltje zoet (niet geschikt voor ’s avonds volgens Admar).

Moonlight White
Gemaakt van “big leaf” bomen waar normaal puer thee van gemaakt wordt. Dit is de minst bewerkte thee want na het plukken droogt hij gewoon in de zon. Een zachte ietwat zoete thee, te drinken op elk moment van de dag.

Ik heb genoten van deze theesoorten en een makkelijke en nieuwe zetmethode ontdekt. Op deze manier kan je een ganse namiddag zonder veel moeite te moeten doen op de bank genieten van je thee met een goed boek!

Van welke thee houden jullie het meest?

Advertentie

22 thoughts on “Genieten van thee – Leaves with Hugs

 1. Janet schreef:

  Ik kan ook genieten van een lekkere kop thee, ik kies meestal voor een fruitsmaakje of rooiboos, iets in die trant. Ik gebruik meestal gewoon de zakjes, deze methode ken ik nog niet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Leaves with hugs; dat klinkt super uitnodigend! Leuk om een keer te proberen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Rory schreef:

  Dat klinkt goed! Ik moest wel lachen om de term ‘opa-style’ al is die methode niets voor mij vrees ik. Ik houd erg van gember- en muntthee (vers) maar anders voor theïnevrije kruidenthee of lekker Jasmijn.

  Geliked door 1 persoon

 4. Linda schrijft 't op schreef:

  Dat klinkt goed, ik houd erg van kruidenthee. Ik ga de tip onthouden

  Geliked door 1 persoon

 5. isabelleuselli schreef:

  Ik drink meestal ook groene en zwarte thee, ofwel infusies met gember of kamillie. Vaak zakjes, alhoewel ik probeer om nu en dan losse thee te zetten. Deze theetjes lijken me ook heel lekker en verfijnd! De methode van warm water aanvullen zou wel iets voor mij zijn, want ik doe dat ook met zakjes:-)

  Geliked door 1 persoon

 6. www.jouvence.nl schreef:

  Ik drink zo’n beetje alle soorten thee, ben niet zo heel kieskeurig daarin.

  Geliked door 1 persoon

 7. Menck schreef:

  Voor mij geldt: koffie ’s morgens, thee ’s namiddag, thee met natuurhoning ’s avonds. Mijn favorieten zijn overigens netelthee en gember, doch ik hou van veel smaakjes.

  Like

 8. Tessa schreef:

  Ik ben dol op echte Engelse zwarte thee. Het liefste de blends die exclusief voor Harrods zijn ontwikkeld

  Geliked door 1 persoon

 9. Wanda schreef:

  Ik heb ook verschillende verse thee in huis, maar mijn favoriet is toch wel de groene thee met cactus en vijgensmaak, erg lekker!

  Geliked door 1 persoon

 10. Flavie schreef:

  Wij drinken ook graag ons dagelijks kopje thee… het liefst zwarte.

  Geliked door 1 persoon

 11. Caroline schreef:

  Ik hou vooral van losse thee melange van Earl Grey en lavendel.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: