Daguitstap naar Ventimiglia

Tijdens ons verblijf in Nice besloten we eindelijk eens een daguitstap naar Italië te maken. Vermits Ventimiglia vlakbij de Franse grens ligt, aan de Ligurische kust, was de keuze snel gemaakt. Thuis had ik de bezienswaardigheden al gegoogeld, maar echt veel bleek er niet te zien te zijn.

We besloten de trein te nemen, een retourticket kost 16.40 euro per persoon. De rit van een klein uurtje passeert langs de mooie dorpjes aan de Franse Rivièra en laat je genieten van schitterende uitzichten.

Het treinstation bevindt zich in het centrum van Ventimiglia. Je loopt gewoon rechtdoor langs de Via della Republica tot aan de rivier Roia, die de stad in twee verdeelt. Je komt langs de overdekte markt die alle voormiddagen open is behalve op zondag.  Net na het park bereik je de rivier met de ontelbare vogels en eenden. Als je naar links gaat, ben je iets sneller aan de zee wat we besloten te doen.

Daarna keerden we terug naar de Roia en een eindje verder staken we de brug over naar het andere stadsgedeelte. Na een wandeling in de moderne haven, dronken we koffie op een leuk terras; super lekkere koffie en zo goedkoop (4 euro voor een cappuccino en een espresso). In de tunnel (Galleria Scoglietti) kan je de lift naar het hoger gelegen stadsgedeelte nemen (wat was dat handig!) en genieten van prachtige uitzichten. Lunchen deden we bij Bar Canada (naast de overdekte markt) waar heel veel volk zat, maar de pasta in Frankrijk was veel lekkerder 🙂

De letterlijke vertaling van Ventimiglia is 20 mijlen en soms zie je in het straatbeeld ook “XXmiglia” staan. Het grote verschil met de Franse badsteden viel ons onmiddellijk op, Ventimiglia is wat ruwer en minder hip, maar we hebben er ons zeker niet onveilig gevoeld.

Het kuststadje leent zich goed voor een ontspannend  uitstapje met leuke terrasjes. Een halve dag was voor ons zeker voldoende. Ik ben blij dat ik er geweest ben, maar denk niet dat ik er de eerste jaren nog zal terugkeren. Volgende keer proberen we San Remo!

Advertentie

22 thoughts on “Daguitstap naar Ventimiglia

 1. MyriamC schreef:

  Ik vergeet nooit meer de smaak van de lekkere koffie (na de wel heel slechte koffie aan de Côte d’Azur in de jaren ’70). Alleen al daarvoor reden wij naar Ventimiglia. Maar, zoals je zegt, veel is er daar niet te zien en het was destijds bovendien maar een vuile stad.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wildcard schreef:

  Ja, voor een retour ticket van bijna 17€ kan je niet sukkelen en je ziet dan nog een mooie streek ook 🙂 Super gewoon.

  Geliked door 1 persoon

 3. Was bljjkbaar écht de moeite dat jullie dit uitstapje maakten. Prachtig!

  Geliked door 1 persoon

 4. Nicole Orriëns schreef:

  De treinrit op zich lijkt me ook al enorm leuk! Wat een fijne dagtrip lijkt me dit.

  Like

 5. Wat een prachtige foto’s!! Het klinkt en ziet eruit als een enorm geslaagde trip!

  Geliked door 1 persoon

 6. Lindaschr8jft ' t op schreef:

  Een leuk tripje, maar niet zo leuk om er nog een keer naartoe te gaan.

  Geliked door 1 persoon

 7. Hilde schreef:

  Hiervan had ik nog nooit gehoord, Ventimiglia… Het ziet er een mooi, authentiek plaatsje uit. Wel straf, dat de pasta in Frankrijk lekkerder was. Het uitzicht daarboven was denk ik ook wel de moeite.

  Geliked door 1 persoon

 8. frederiquesrsck schreef:

  Haha laat de Italianen dat niet horen dat je de pasta in Frankrijk lekkerder vond. Wij doen vaak uitstapjes naar Italië vanuit Nice. Je kunt eigenlijk beter iets langer in de trein zitten en in Bordighera uitstappen. Het is ongeveer 20 minuten verder en stukken aangenamer (vind ik).

  Geliked door 1 persoon

 9. Evendelen.be schreef:

  Ik ben nog maar één keer in Italië geweest en vond het ontzettend mooi. Ik hou van de bouwstijl en het pittoreske. Echt om van te genieten!

  Geliked door 1 persoon

 10. Tessa schreef:

  Wow dat treinkaartje is echt goedkoop. Het ziet er uit als een gezellig niet al te toeristisch stadje

  Geliked door 1 persoon

 11. […] onze vakantie in Nice bezochten we naast Ventimiglia ook Menton. Deze laatste stad voor de Italiaanse grens – die vooral bekend staat omwille van […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: