Films kijken met mijn UGC+ kaart

Een tijdje geleden schafte ik me een UGC+ kaart aan omdat er verschillende films waren die ik graag wilde bekijken. Dit is een formule van 5 tickets voor 35 euro en te gebruiken van zondag 18.30 tot vrijdag 18.30 uur. De tickets zijn 60 dagen geldig en niet strikt individueel, je kan dus makkelijk meerdere ticketjes samen opnemen. Sommige films werden in de VIP zaal gespeeld en dat is erg comfortabel. Het is een kleinere zaal met luxe zetels, een tafeltje en een lampje per zitplaats. Van de vier films die ik gekeken heb, waren er bovendien drie van Belgische makelij!

Zillion is gebaseerd op waargebeurde feiten van 25 jaar geleden. Het vertelt het verhaal van de controversiële discotheek en zijn eigenaar Frank Verstraeten, de “kleine” man uit Meise die absoluut “groot” wilde worden. Ik had lang uitgekeken naar deze geweldige film en hij is mijn favoriet uit het rijtje. De blog die ik erover schreef kan je hier nalezen.
Speelduur: 138 minuten
Rating IMDb: 7.7

I Wanna Dance with Somebody vertelt het verhaal van Whitney Houston (1963-2012). Ze is de bestverkopende artiest ooit met 200 miljoen verkochte platen en de enige die zeven opeenvolgende  nummer 1-hits had en dus beter deed dan Elvis Presley en The Beatles! In deze muzikale biopic geeft Naomi Ackie gestalte aan Whitney vanaf haar 17e tot aan haar dood. Ackie zingt uiteraard niet zelf, ze heeft zich vooral toegelegd op lipsynchronisatie. De film focust vooral op de songs, haar tragische leven wordt niet echt uitgediept (verboden liefde, overmatig druggebruik, ongelukkig huwelijk met Bobbi Brown, klaplopende vader). Ook werd nagelaten om aan te geven waar/wanneer we ons bevonden waardoor de film een zekere flow miste.  Ondanks dat ik Houston een geweldige zangeres vind, stelde de prent me enigzins teleur door zijn oppervlakkigheid.
Speelduur: 144 minuten
Rating IMDb: 6.9

De Acht Bergen is de verfilming van de internationale bestseller “Le Otto Montagne” (2016) van de Italiaanse schrijver Paolo Cognetti. Deze film van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch is gedraaid in het Italiaans. De levenslange vriendschap die ontstaat tussen twee jongens start tijdens een vakantie in de Italiaanse Alpen en overleeft een heel lange periode dat ze elkaar niet zien. Iedereen vind dit blijkbaar een geweldige film, maar ik vond het een eerder matige film die naar het einde toe wel beter werd. Wat ik wel heel mooi vond was het vierkante filmformaat waarin deze prent vertoond werd. Hierdoor kwam het mooie landschap met de hoge bergen heel goed tot zijn recht.
Speelduur: 147 minuten
Rating IMDb: 7.8

Close is de tweede langspeelfilm van Lucas Dhont en voor mij even geslaagd als Girl, zijn debuutfilm. Close gaat over de hechte vriendschap tussen twee 13-jarige jongens Rémi en Léo. Ze zijn zo onafscheidelijk met als gevolg dat hun klasgenoten denken dat ze wel meer dan vrienden zijn. Léo begint zich hierdoor anders te gedragen en daar heeft Rémi het ontzettend moeilijk mee… Deze meeslepende film is erg mooi in beeld gebracht. Alle acteurs, zowel de jongens als Kevin Janssens die we in een bijrol zien, zetten hun rol stuk voor stuk ijzersterk neer. Bovendien weet Dhont door middel van close-ups en stiltes tijdens de gesprekken de gepaste sfeer te creëren.
Speelduur: 105 minuten
Rating IMDb: 8.0

Welke film zouden jullie het liefst bekijken?

Advertentie

30 thoughts on “Films kijken met mijn UGC+ kaart

 1. MyriamC schreef:

  Zo’n kaart is wel interessant als je regelmatig naar de cinema gaat.
  Ik was benieuwd naar Zillion. Misschien moeten we hem toch maar eens gaan kijken.
  Ik had hetzelfde gevoel als jij na De Acht Bergen. Hij kwam traag en wat saai op gang, maar naar het einde toe vond ik hem wel goed. Vooral heel intens. Ik heb ook genoten van de mooie landschappen.

  Geliked door 1 persoon

 2. omabaard schreef:

  Hier in Sint -Niklaas kan je ook zo’n 5-beurtenkaart kopen voor de Siniscoop. Wij hebben die altijd in huis, want we zijn filmliefhebbers.
  Maar zo’n klein zaaltje vind ik wel super gezellig.

  1. De acht bergen, ja toch wel, ik heb intens genoten. En mooie natuur.

  2. Close. De film greep me aan.

  3. She said over de zaak Weinstein.

  Ik denk dat de Zillion niet mijn genre is.

  Geliked door 1 persoon

 3. omabaard schreef:

  Mijn reactie is verdwenen?

  Geliked door 1 persoon

 4. Wildcard schreef:

  De Zillion al niet, als je het van in’t prille begin meegemaakt hebt, is de leute er van af. “Close” al gezien en super, “De Acht Bergen” heb ik nog niet gezien, dus die. De “i wanne dance” zoveelste W.Houston verfilming voor de jeugd, ga ik aan me laten voorbij gaan. Soms kan dat werken, maar vaak juist niet.

  Geliked door 1 persoon

 5. Flavie schreef:

  Ik ben benieuwd naar de Zillion, die gaan we in februari bekijken in het cultureel centrum. De Acht Bergen spreekt mij ook wel aan.

  Geliked door 1 persoon

 6. Kzal nog even moeten wachten voor aleer terug naar de cinema te gaan, Zillion had ik graag willen zien. Close ook, maar die mag ook op klein scherm!

  Geliked door 1 persoon

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Ik denk de film de acht bergen.

  Like

 8. Evendelen.be schreef:

  Ik had geen idee dat zo’n UGC+ kaart zo voordelig was. Dit moet ik echt onthouden. Ik denk dat ik voor I wanna dance with somebody gaan maar twijfel nu wel als ik je review lees.

  Geliked door 1 persoon

 9. I Wanna Dance with Somebody wil ik zooooo graag zien!! Nog niet eerder van een UGC+ kaart gehoord.

  Geliked door 1 persoon

 10. frederiquesrsck schreef:

  De eerste twee niet gezien, de laatste twee wel. Close is mijn favoriete film van 2022, zit meesterlijk in elkaar, heel oprecht en ontroerend.

  Geliked door 1 persoon

 11. Tessa schreef:

  Wat een handig concept is dit. Geen van de genoemde films heb ik gezien. De laatste film die ik in de bios heb gezien was Moonage Daydream

  Geliked door 1 persoon

 12. Oh ik ken ze allemaal niet! Ik vind Close wel interessant klinken.

  Geliked door 1 persoon

 13. Hilde schreef:

  Zo’n kaart lijkt me inderdaad interessant, voor wie regematig naar de cinema gaat. Het is bij mij lang geleden. Zillion wil ik al een hele poos zien, op één of andere manier triggert het me.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: