Een nieuw wafelijzer!

Mijn wafelijzer is al behoorlijk oud en het was tijd om uit te kijken naar een nieuw. Nu vind ik het wel handig dat je er naast wafels ook croques kan mee maken en kan grillen. Tegenwoordig vind je een toestel met deze 3 functies niet meer zo vaak. Een tijdje geleden kwam ik in contact met Karin en via haar kreeg ik de kans om een wafelmaker/tosti (op zijn Nederlands😊) te testen.

Toen ik het wafelijzer ontving vond ik het meteen een mooi apparaat, de rode kleur staat beeldig in mijn keuken. Het is wel een vrij klein toestel in vergelijking met mijn vorige. Handig is dat je door middel van een gemakkelijk kliksysteem en vier lipjes de platen supermakkelijk kan plaatsen en verwijderen. Het toestel bevat drie setjes platen: één voor wafeltjes, één voor de typisch Nederlandse tosti’s en één om te grillen. Het leek me wel een goed toestelletje, de enige reserve die ik had, was dat het wel erg klein was…

Drie weken later en na veelvuldig gebruik, vind ik dat echter een pluspunt! Om Brusselse wafels te maken is het toestel niet geschikt – daar is het echt te klein voor – maar die maak ik nooit. Ik kan genieten van een Brusselse of Luikse wafel, maar de calorieën van een wafel zijn me een beetje aan de hoge kant om regelmatig thuis te eten, dus dat houd ik eerder voor een dagje uit.

Wat ik wel heel vaak bak, zijn gezonde ontbijtwafeltjes. Receptjes vind je tegenwoordig overal, maar de amandel-vanillewafeltjes van Claudia Van Avermaet vind ik de lekkerste en hiervoor is het toestel ideaal! Omdat het zo een compact apparaat is, blijft het tegenwoordig gewoon op mijn keukenaanrecht staan, wat eigenlijk erg handig is.

Ondertussen heb ik ook al eens een croque monsieur gemaakt, maar daarvoor moet je het brood in de vorm van de plaat snijden en dat had ik niet echt optimaal gedaan, volgende keer beter!

Jullie raden het al, ik ben heel blij met mijn nieuw wafelijzer! Bakken jullie soms wafels?

Advertentie

23 thoughts on “Een nieuw wafelijzer!

 1. MyriamC schreef:

  Het is een heel mooi toestelletje. Zou in mijn keuken ook niet misstaan. Ik bak alleen nooit wafels. En voor croques heb ik een model type broodrooster waar ik heel tevreden over ben. Maar je wafeltjes zien er wel super lekker uit!

  Geliked door 1 persoon

 2. omabaard schreef:

  Ik zal dat recept eens opzoeken. Leuk toestel voor in de keuken. Ik bak alleen wafels als de kleinkinderen komen. En ik lust alleen de Brusselse, de Luikse vind ik vazk te zwaar.

  Geliked door 1 persoon

 3. Samaja schreef:

  Wij hebben zo’n croque toestel dat ook wafels kan bakken, maar dat hebben we eigenlijk nog nooit geprobeerd. Misschien toch maar eens een poging wagen…

  Geliked door 1 persoon

 4. Hilde schreef:

  Hieraan ga je nog veel plezier beleven, Sandra.
  Heb ook al enkele jaren zo’n toestel (van het merk Tefal). De verwisselbare platen zijn echt handig en de anti-aanbaklaag vind ik ook een pluspunt ivm het onderhoud.
  Ik gebruik het vooral voor tosti’s, die receptjes voor gezonde ontbijtwafeltjes vind ik een goed idee. Dat ga ik dus vermoedelijk wel eens uitproberen.

  Geliked door 1 persoon

 5. seadbeadyblogs schreef:

  Het lijkt een eeuwigheid geleden dat we hier thuis nog wafels hebben gegeten, maar we hebben wel een wafelijzer

  Geliked door 1 persoon

 6. Linda schrijft ' t op schreef:

  Een wafel of tosti ijzer is ideaal voor in huis. Ik vind deze ook zo mooi eruitzien

  Geliked door 1 persoon

 7. Flavie schreef:

  Een leuk toestelletje… ik heb er geen, maar zou dat wel graag hebben.

  Geliked door 1 persoon

 8. Nicole Orriëns schreef:

  Wafels zijn heerlijk! Ik bak ze ook regelmatig. Fijn dat het wafelijzer een succes is.

  Like

 9. Claire schreef:

  Mmmmmmm verse wafels! Fijn en compact apparaatje ook. Ideaal voor in een kleine keuken.

  Geliked door 1 persoon

 10. Ziet er alleszins goed uit.
  Hier hebben we vooral een ril.

  Geliked door 1 persoon

 11. Tessa schreef:

  Ik heb ooit eens wafels gebakken. Dat was geen succes: het beslag liep er aan alle kanten uit

  Geliked door 1 persoon

 12. Jessie schreef:

  Wat een leuk apparaat! Ik wil ooit graag nog een wafel ijzer hebben, maar tot nu toe nog niet gehad. Het lijkt me heerlijk om in het weekend verse wafels te kunnen eten!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: