“A Rainy Day in New York” toch te zien in België en Nederland!

dav

A Rainy Day in New York is de vijftigste film van de 83-jarige Woody Allen. De romantische komedie duurt 92 minuten en de hoofdrollen worden vertolkt door Elle Fanning, Timothee Chalamel en Selena Gomez. Jude Law is eveneens van de partij. Uiteraard gebeurden de opnames van deze film in New York. Ze vonden plaats tussen 14 september en eind oktober 2017. Door het ontstaan van de #MeToo beweging dreigde A Rainy Day in New York niet uitgebracht te worden. Woody Allen werd in de jaren ’90  immers verdacht van seksueel misbruik van zijn adoptiedochter Dylan Farrow. Eind 2017 herhaalde ze deze beschuldigingen en werd hij persona non grata in de filmwereld (ondanks dat hij werd vrijgesproken). Amazon Studios weigerde de film in de Verenigde Staten uit te brengen. Timothy Chalamel en Selena Gomez namen afstand van de prent en doneerden hun salaris aan Time’s Up, een organisatie die zich inzet voor slachtoffers van seksueel geweld. In Europa ging de film in september in première op het filmfestival van Deauville. A Rainy Day in New York is nu toch te zien in sommige Europese landen, waaronder België en Nederland.

Ashleigh mag voor de schoolkrant de befaamde regisseur Roland Pollard interviewen. Zij en haar vriend Gatsby besluiten het weekend samen in Manhattan door te brengen. Ashleigh laat zich door de filmwereld zo meeslepen dat ze Gatsby verwaarlooost…

Ondanks dat A Rainy Day in New York op ImdB maar 6.9/10 kreeg en de meningen op Rotten Tomatoes verdeeld waren, vond ik het toch een leuke film. Vooral Elle Fanning leverde een sterke prestatie en zette Ashleigh op een schitterende wijze neer. Het is een romantische komedie met mooie muziek, perfect geschikt voor een druilerige herfstdag.

 

Getagged , ,

14 thoughts on ““A Rainy Day in New York” toch te zien in België en Nederland!

  1. Ik vind dat Woody Allen de laatste jaren wat ‘zachter’ is geworden, wat zijn films aantrekkelijker maken. Deze film neem ik eens mee als de kans ervoor zich aandient.

    Geliked door 2 people

  2. alexenlizzy schreef:

    Niet mijn soort films. Wat een drama er omheen. Zou los moeten staan van de film, gaat om één persoon. Werken er wel meer aan de film.

    Geliked door 1 persoon

    • sandra schreef:

      Ja, smaken verschillen natuurlijk, Ik vond het een leuke film voor een namiddagje pure ontspanning. Vind de heisa inderdaad ook wel wat overdreven (de uitspraak van het proces viel in 1993)

      Like

  3. Heidi schreef:

    Lijk me een fijne film te zijn.
    Vooral dat meisje is super goed vind ik.

    Geliked door 1 persoon

  4. Dank voor de recensie.
    Lijkt mij een goede film!

    Groeten,
    Georgina Lifestyle

    Geliked door 1 persoon

  5. Henk Hofman schreef:

    Zijn laatste films zijn wel een beetje herhalingsoefeningen

    Geliked door 1 persoon

  6. nicole orriens schreef:

    Ik houd wel van romantische films, en Woody Allen vind ik altijd wel goed. Dus deze gaat zeker op mijn lijstje.

    Geliked door 1 persoon

  7. Anvanassche schreef:

    Hij blijft wat hangen in zijn fims, vind ik. Weet niet goed wat ik ervan moet denken.

    Geliked door 1 persoon

  8. Custodia Chineva schreef:

    Romantisch films vind ik altijd wel leuk vooral in de winter, ik ben heel benieuwd er naar klinkt als een leuk film.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie