Sukrin – een gezonde suikervervanger

Suiker probeer ik zo veel mogelijk te vermijden. Als ik iets lekkers wil bakken, vervang ik het vaak door honing, dadels of bananen. Nu ontdekte ik Sukrin, een suikervervanger gemaakt van erythritol. Dit is een natuurlijke suikeralcohol (dus geen kunstmatig zoetmiddel) dat van nature voorkomt in bepaalde fruitsoorten en paddenstoelen en via natuurlijke fermentatie verkregen wordt.

Sukrin bevat geen zoetstoffen, calorieën of kunstmatige toevoegingen en het beïnvloedt de bloedsuikerspiegel niet of nauwelijks. Bovendien is het tandvriendelijker dan suiker omdat het de groei van bacteriën remt.

Ik wilde Sukrin wel eens proberen! De dag nadat ik mijn bestelling had geplaatst, werden de producten bij mij thuis geleverd.

Sukrin werd in Noorwegen opgericht in 2007 en is sinds begin 2016 beschikbaar in de Benelux. Naast verschillende suikervervangers hebben ze ook brood- en bakmixen en chocolade. Op de verpakkingen merk je duidelijk dat Sukrin afkomstig is uit Scandinavië, maar gelukkig staat het er ook in het engels op. Op de website vind je bovendien alles in het nederlands.

Dingen uit zakjes koop ik eigenlijk nooit en daarom was ik erg benieuwd naar de chocolademousse. Gewoon 200 ml melk toevoegen en 4 minuten met de elektrische klopper. Kan het makkelijker? De porties waren erg ruim, ik kreeg er makkelijk zes dessertjes uit in plaats van vier. En ik moet toegeven het was lekker!
De cakemix vond ik persoonlijk iets minder geslaagd.

Vroeger gebruikte ik voor mijn granola altijd honing, maar nu heb ik goldsiroop gebruikt, net als bij mijn havermoutcake met appelen en peren. Op mijn pancakes gebruikte ik dan weer ahornsiroop. De zoetkracht van Sukrin is iets lager dan die van gewone suiker (100 gram suiker vervang je door 125 gram Sukrin).

Sukrinproducten bevallen mij erg goed, vooral van de gold sirup ben ik fan! Toch sluit ik zeker niet uit dat ik ook de chocolademousse nog ga bestellen (lekker en handig!) Het enige minpuntje vind ik de prijs, maar voor lekker en gezond betaal je nu eenmaal wat meer.

Getagged , , ,

19 thoughts on “Sukrin – een gezonde suikervervanger

  1. lodiblogt schreef:

    Ik let ook erg op mijn suiker gebruik, maar moet eerlijk bekennen dat ik nooit op zoek ben gegaan naar een vervanging. Of ja ook stroop in mijn granola ( die met veel suiker) maar tegenwoordig eet ik ongezouten noten in mijn Griekse yoghurt. De stroop lijkt me lekker bij de pannenkoeken. Ik ga het onthouden.

    Geliked door 1 persoon

    • sandra schreef:

      Ik hou niet van heel zoet en probeer het wel zoveel mogelijk te vermijden, maar zoals je zegt in granola moet je wel iets van zoetstof toevoegen en daarvoor vind ik het ideaal!

      Like

  2. lindaschrijfthetop schreef:

    Ik snoep te veel suiker. Ik vind ook veel lekker. Het klinkt als een goed alternatief.

    Geliked door 1 persoon

  3. Henk schreef:

    Hoe zit het bij deze suikervervanger met de nasmaak? Dat vind ik bij veel vervangers zo irritant

    Geliked door 1 persoon

  4. Neneh schreef:

    Wat grappig! Ik ken het niet. Zelf gebruik ik meestal honing of stevia. Maar ga dit zeker eens proberen!

    Geliked door 1 persoon

  5. Oehh! Ben nu wel nieuwsgierig geworden, meestal zijn zulke dingen prijziger ja

    Geliked door 1 persoon

  6. Rory Blokzijl schreef:

    Sukrin? Ik heb er nog niet eerder van gehoord. Nu moet ik zeggen dat we geen suiker gebruiken (als in klontjes of in gerechten. Ja heel af en toe wat basterdsuiker) maar het zit natuurlijk wel al in een aantal producten. Maar daar bedoel je dit niet voor begrijp ik. Handig trouwens die kant en klare bakemix.

    Geliked door 1 persoon

  7. Jasmina schreef:

    Ik ben wel nieuwsgierig geworden…ik heb diabetes en ken eigenlijk alleen stevia

    Geliked door 1 persoon

  8. JaJo-fotografie schreef:

    Wat een goede tip. Ik ga er eens naar kijken.. Klinkt fijn.

    Geliked door 1 persoon

  9. Nicole Orriëns schreef:

    Ik doe nu altijd sucralose in mijn thee om te minderen met suiker. Deze suikervervanger kende ik nog niet, dus dit is een handige tip zeg.

    Like

  10. felice veenman schreef:

    de vraag is : waar is dit spul van gemaakt? Stroop noch honing zijn – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – vervangers van suiker…

    Like

Plaats een reactie