10 kleuren Herfst/Winter 2016-2017

Stilaan hangen de nieuwe collecties in de winkels en daarom wil ik jullie deze week laten kennismaken met de herfst- en winterkleuren. Binnenkort komen natuurlijk ook de nieuwste trends aan bod.

Pantone – wereldwijde autoriteit op het gebied van kleur – brengt ieder seizoen een Fashion Color Report uit met daarin de belangrijkste kleurentrends. Deze tinten zijn niet enkel voor mode, maar ook voor accessoires, make-up en interieur.
Blauwtinten zullen het komende seizoen prominent aanwezig zijn. Het is de kleur van de lucht en straalt harmonie en optimisme uit. Daarnaast vind je ook veel grijs en warme aardetinten!

De tien kleuren op een rijtje:
Riverside: jeansblauw
Airy blue: zacht lichtblauw
Sharkskin: onopvallend mediumgrijs (sharkskin: huid van de haai)
Dusty cedar: oudroze, bruinroze
Aurora red: levendige rode kleur
Warm taupe: grijsbruin
Lush meadow: opvallend energiek groen
Spicy mustard: geel dat naar bruingroen neigt
Potter’s clay: steenrood tot cognac (doet denken aan jaren ’70)
Bodacious: gedurfd paars

Je hoeft echt niet een ganse garderobe in deze kleuren te kopen! Met één kledingstuk of een accessoire in een trendkleur ben je al volledig mee! Je zal in de winkels ook niet exact deze kleuren vinden, maar eerder een wat lichtere of donkerdere, wat koelere of warmere, wat helderdere of gedemptere tint.

Hoewel velen nog voor zwart gaan, wordt het in modeland veel minder dominant. Grijs – sharkskin – is dé ideale vervanger! Het is een zachtere kleur waardoor het veel meer mensen flatteert. Door het te combineren met andere kleuren krijg je telkens iets heel anders en kan iedereen grijs dragen! Als je jouw kleurenpalet kent, kan je ontzettend mooie combinaties maken die jou doen stralen!

Advertentie

8 thoughts on “10 kleuren Herfst/Winter 2016-2017

 1. Samaja schreef:

  Ik vind de blauwe en de paars/rode tinten heel mooi, dus dat zit wel snor voor deze winter :-). Eigenlijk draag ik nooit grijs, ik vind dat bij mezelf niet zo mooi. Misschien heb ik gewoon de juiste tint nog niet gevonden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hilde schreef:

  Ik zag vooral de groen (mosgroen/olijfgroen..) en de okertinten opvallen in de etalages de laatste tijd. Zelf ben ik vooral te vinden voor blauw-grijs tinten (blauwe ogen/bruin haar). Al mag een iets levendiger kleurtje er ook al eens tussen. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. wannderful schreef:

  Leuke post! Ik ga beslist de etalages checken ;)!

  Geliked door 1 persoon

 4. Flavie schreef:

  Leuke kleurtjes!

  Geliked door 1 persoon

 5. […] tijdje geleden schreef ik een blog over de trendkleuren voor de herfst/winter 2016. Vandaag komen de modetrends aan de […]

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: