Pantonekleur van 2021 – ILLUMINATING YELLOW en ULTIMATE GREY

Pantone, het gerenommeerde kleureninstituut dat een enorme invloed heeft op productontwikkelingen en aankoopbeslissingen in meerdere branches, koos ook dit jaar in december weer de kleur voor het nieuwe jaar. Deze keuze is een gevolg van doordachte overwegingen en trendanalyses. De kleur is bijgevolg steeds een weerspiegeling van wat er in de wereld gebeurt. De keuze voor 2021 was verrassend: Illuminating Yellow en Ultimate Grey! In 2016 koos het Amerikaanse kleureninstituut voor het eerst voor twee kleuren: het zachtblauwe “Serenity” en het babyroze “Rose Quartz” die voor “wellness” en  “gendergelijkheid” stonden.

Pantone noemt “Illuminating Yellow” en “Ultimate Grey” “een huwelijk van kleur dat een boodschap van kracht en hoop brengt, praktisch en oerdegelijk en tegelijkertijd warm en optimistisch. Ze willen ons een hart onder de riem steken na dit moeilijke jaar en hopen dat 2021 beter zal verlopen. Grijs alleen zou te saai zijn en enkel geel een beetje te optimistisch, maar samen staan ze voor veerkracht en hoop.

We zullen deze lente en zomer dus zowel sobere als zonnige  kleuren aantreffen. In de mode kunnen we het “ultimate grey” als een basiskleur gebruiken. Het is een neutrale en duurzame kleur, die makkelijk te combineren valt met veel andere kleuren. Het “Illuminating Yellow” is dan weer een mooie accentkleur die bovendien perfect matcht met het grijs!

Getagged

27 thoughts on “Pantonekleur van 2021 – ILLUMINATING YELLOW en ULTIMATE GREY

 1. Samaja schreef:

  Van dat geel word ik instant vrolijk, dat grijs daarentegen, dat is niet aan mij besteed. Ik gebruik wel grijs in huis, maar in mijn garderobe ontbreekt het volledig.

  Geliked door 1 persoon

 2. Liever het geel dan het grijs, alhoewel we dat laatste kleur ook kozen voor onze nieuwe ramen. We zijn dus modieus 🙂 !

  Geliked door 1 persoon

 3. merle21 schreef:

  Die kleur geel is leuk zeg. Lekker vrolijk en zomers.

  Geliked door 1 persoon

 4. Henk Hofman schreef:

  Nu morgen de winter aanbreekt is dat geel erg welkom

  Geliked door 1 persoon

 5. Deborah Hamar schreef:

  Twee mooie kleuren die prima te combineren zijn met elkaar. Uiteraard doordacht. Laten we hopen dat 2021 een zonniger jaar wordt op alle fronten.

  Geliked door 1 persoon

 6. Alexandra schreef:

  Ik hoop op een zonniger jaar, dat gevoel geeft geel wel. Grijs ben ik al, dus draag die kleur liever niet. Geel staat me niet altijd, maar vind ik wel leuk als vrolijk accent.

  Geliked door 1 persoon

 7. Beide kleuren zijn mooi maar geel word je toch iets opgewekter van.

  Like

 8. Wendy schreef:

  Ik vind de gele kleur geweldig! Helaas staan beide kleuren mij helemaal niet goed en hoop ik dat er volgend jaar iets komt dat mij beter past.

  Geliked door 1 persoon

 9. Cynthia schreef:

  Ik word erg blij van deze tint geel voor in huis. Die tint staat echter niet bij mijn huid. Daar word ik echt een bleke truus van. 😉

  Geliked door 1 persoon

 10. Tessa schreef:

  Wat een bijzondere kleur combinatie. Zelf zou ik er niet op komen om grijs met geel te combineren

  Geliked door 1 persoon

 11. Wanda schreef:

  Ik was nooit een fan van geel maar sinds kort heb ik toch een gele trui en krijg ik daar altijd wel complimentjes over.

  Geliked door 1 persoon

 12. lindaschrijfthetop schreef:

  Ik vind d3 kleur iets te geel maar wel vrolijk

  Geliked door 1 persoon

 13. Hilde schreef:

  Geel vind ik mooi, als het niet te uitgesproken geel is. Dit lijkt echt op het mooie okergeel, dat ik in zomertijd wel eens draag.

  Like

 14. Rosalyn schreef:

  Leuk om te lezen! Ik hou wel van gedurfde kleuren, maar zal toch eerder voor een iets zachtere kleur gaan. In 2020 was de interieurkleur blauw als ik me niet vergis. Daar houd ik me stiekem nog even aan vast 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: