Vietnamees restaurant: An Nam

Na een erg goede ervaring bij Fish & Eat besloten we nog eens een restaurant te ontdekken met een Social Deal actie. Deze keer viel de keuze op het Vietnamese restaurant An Nam. Voor de prijs van 14.90 euro zouden we een 3-gangendiner voorgeschoteld krijgen…

hdrHet restaurant bevindt zich in de Pelgrimstraat in Antwerpen. Eerder was op deze locatie een ander Vietnamees restaurant gevestigd: Miss Hanoi. Het werd recent overgenomen en daarom lijkt het van buitenaf nog alsof het nog steeds om het restaurant Miss Hanoi gaat, maar aan het raam hangt wel een blad met daarop de naam “An Nam”. Bij het binnenstappen merkten we dat het restaurant was opgedeeld in 2 verschillende ruimtes: in de ruimte die je eerst binnenstapt stonden de tafeltjes op één lange rij, in de andere – waar wij een plekje kregen – stonden ze meer verspreid. Het was een oud pand met hoge plafonds en een erg mooie inrichting.

Nadat we hadden plaatsgenomen, kregen we een potje kroepoek en de kaart zodat we rustig onze keuze konden maken.  Als voorgerecht opteerden we voor de wantansoep en de loempia. De wantans in de soep waren overheerlijk! Ik kreeg twee dunne loempia’s en een potje saus op een aangepast bordje. Dit presenteerde heel anders dan de loempia met saté die ik bij Chinees restaurant Kambo at. De stijl van An Nam bevalt mij veel meer 🙂

Als hoofdgerecht nam ik gebakken rijst met groenten en scampi’s en mijn dochter nam gewokte noedels met groenten en scampi’s. De groentjes waren fijn gesneden en het was niet exact dezelfde mengeling bij de rijst als bij de noedels. De schotels proefden ook absoluut niet vettig, de Vietnamese keuken is een vrij gezonde en pure keuken.

Als afsluiter konden we kiezen tussen een ijsje, koffie of thee.

annamWe hebben een hele fijne avond gehad bij An Nam. Het eten was lekker en de bediening was uniek. Bij het op tafel zetten van het eten, bleven ze steeds even staan tot je begint te eten om te zien of het wel in orde is. Is dit typisch Vietnamees? Ik weet het niet… We vonden het eerst een beetje vreemd, maar wel charmant (ook een beetje lastig voor het nemen van de foto’s 🙂 )

 

 

8 thoughts on “Vietnamees restaurant: An Nam

 1. kool-family schreef:

  Inderdaad vreemd als ze staan wachtten… Ziet er verder wel lekker uit. En noet te door…!

  Geliked door 1 persoon

 2. De naam zou dus naar mjam mjam worden veranderd?

  Geliked door 1 persoon

 3. Hilde schreef:

  De vietnamese keuken vind ik veel verfijnder dan de chinese. En voor dat geld kan je echt niet sukkelen lijkt me.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: