Champagneterras De Venoge, waar we niet enkel champagne proefden…

Tijdens onze laatste trip naar de Champagnestreek, wilden we graag een nieuw champagneterras ontdekken. Onze keuze viel op de Venoge in Epernay, Avenue de Champagne 33. Champagneterras Collard Picard, dat we eerder bezochten, was een eigentijds terras. De Venoge daarentegen deed eerder denken aan vroeger, een klasserijk terras met rieten tuinmeubelen dat gelegen was voor het prachtige hotel particulier.

hdr

In 1825 verliet Henri-Marc de Venoge Zwitserland en stichtte in 1837 “de Venoge & Cie”. In 1851 werd “Cordon Bleu” gemaakt, dé champagne van het huis. Hij bestaat voor 50% uit pinot noir, 25 % pinot meunier en  25% chardonnay.

IMG-20180921-WA0025 (002)

Op de tafeltjes buiten lag een kaart met alles wat je kon verkrijgen, uiteraard de verschillende soorten champagne, maar ook warme dranken, verse fruitsapjes en frisdranken. Er waren tevens een aantal degustatiebordjes voorhanden (oa mozarella, zalm, sardines,…) tegen schappelijke prijzen.

Binnen bestelden we eerst een glaasje Cordon Bleu (10 cl – 7 €) dat door een vriendelijk meisje op het terras werd gebracht. Omdat we later die dag naar huis reden, vonden we het aangewezen geen tweede glas meer te drinken maar een ijsje te bestellen. Er waren verschillende soorten, maar wij besloten te gaan voor de champagnesorbet en het roomijs “biscuit rose de Reims”. Helaas was dat laatste niet meer beschikbaar en kozen we dus beiden voor een champagnesorbet (1 bol – 4 €). Heerlijk!

Het was er erg gezellig zitten, een echte anrader! We zijn daarna ook veilig thuis geraakt 🙂

Advertentie

6 thoughts on “Champagneterras De Venoge, waar we niet enkel champagne proefden…

 1. […] Vorige week was het stralend weer en daarom besloten we twee dagen naar Reims te gaan. Genieten van de champagneterrassen aan de Avenue de Champagne in Epernay is bij mooi weer immers erg leuk! De eerste dag bezochten we Collard-Picard – een terras dat ons ook vorige keer al erg goed was bevallen – en de tweede dag gingen we naar De Venoge. […]

  Like

 2. Mrs. Brubeck schreef:

  Brengen jullie altijd champagne mee naar huis?

  Like

 3. Falderie schreef:

  Volgende keer eens naar een klein champagnehuis he 😉

  Like

 4. […] we uiteraard champagne geproefd en een heerlijke champagnesorbet gegeten op ons favoriete terras “De Venoge” op de avenue de […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: