Brasserie Excelsior in Reims: klassiek en typisch Frans!

dav

Een bezoek aan Brasserie Excelsior – de vroegere Brasserie Flo – stond al lang op mijn verlanglijstje. Op woensdagmiddag hadden wij er een tafeltje gereserveerd. Het restaurant is gelegen in een uniek groen kader op het einde van de Place Drouet d’Erlon. Het prachtige “hotel particulier” heeft een mooi art déco interieur en een groot en schitterend terras.

We hadden op voorhand gereserveerd via de site van het restaurant. Nadien ontdekte ik dat je eigenlijk beter via Tripadvisor reserveert omdat je zo een korting van 20% krijgt.

hdrToen we arriveerden was ik best wel onder de indruk van het prachtige terras, zonder twijfel één van de mooiste van de stad en helemaal afgescheiden van de drukke Place d’Erlon.

Op de kaart staan typische Franse brasseriegerechten. Je kan er à la carte eten, maar er zijn ook verschillende interessante formules. Wij opteerden (zoals heel veel mensen)  voor het menu express (22.90 euro), dat enkel beschikbaar is tijdens de lunch van maandag tot vrijdag (niet op feestdagen). Het omvat een hoofdgerecht, café gourmand (dessert en koffie) en een glas wijn of een halve liter water. Wij dronken water, want in de namiddag gingen we nog champagne proeven. 

Eerst kregen we een kleine amuse van wortel en geitenkaas. Dat was niet echt ons ding, maar wel charmant. Voor het hoofdgerecht kon je kiezen uit 3 verschillende schotels. Wij gingen voor steak béarnaise met frietjes. De kelners kwamen buiten met hoog opgestapelde plateaus. We merkten op dat er een slim trucje toegepast werd zodat de verschillende bakwijzen uit elkaar konden gehouden worden; bij “bleu” lag er een kerstomaatje op het bord, bij “saignant” niets en bij “à point” een takje groen. De kelner kwam nog vragen of de cuisson goed was. Een slaatje was er niet bij, maar wat wil je voor die prijs 😊. Daarna kregen we nog een dessertbordje met baba au rhum, crème brûlée (buitengewoon lekker), chocomousse en een fruitslaatje van mango en granaatappel. Tenslotte werd er nog een koffie gebracht met een heerlijk koekje van Fossier!

Brasserie Excelsior is een prachtlocatie en voelt een beetje als teruggaan in de tijd… De bediening is erg goed en vriendelijk en zeker niet stijf voor zulke locatie. De suggesties zijn prijs/kwaliteit meer dan ok. Dit is echt een aanrader die je moet bezoeken bij een trip naar Reims. Ik keer zeker terug!

Advertentie

7 thoughts on “Brasserie Excelsior in Reims: klassiek en typisch Frans!

 1. Mrs. Brubeck schreef:

  Sla enzo bij je eten is wel typisch Belgisch hoor, in Italië, Frankrijk krijg je een steak altijd puur…
  In Nederland al eens een “tosti” gezien met veel groenten? 1 takje sla en 1 schijfje komkommer 🙃.
  Supermooi interieur!

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo’n schotel zonder groenten is niets voor ons. De biefstuk mag de helft kleiner zijn, als er maar voldoende konijnenvoer bij ligt!

  Geliked door 1 persoon

 3. Kristof Luyten schreef:

  Goede tip! Ik ga er bij mijn volgende bezoek aan Reims eens langs.

  Geliked door 1 persoon

 4. […] lunch bij Brasserie Excelsior in Reims vind ik altijd geweldig. Het eten is er niet super, maar de locatie is werkelijk […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: